У Черкасах сталася сутичка між поліцією та учасниками акції "Ні капітуляції" (відео)

Правоохоронці заявили, що з "палками" (маючи на увазі державні прапори) у приміщення активістів не пустять.

Коли до мітингувальників не вийшов голова ОДА Ігор Шевченко, учасники вирішили самостійно піднятися до нього у сесійну залу. Натомість правоохоронці заявили, що з "палками" (маючи на увазі державні прапори) у приміщення активістів не пустять, передають Патріоти України.

Втім, мітингувальників це не зупинило, і вони почали проштовхуватися всередину. Це і стало причиною бійки у холі держустанови. За кілька хвилин до учасників акції все ж вийшов голова облдержадміністрації Ігор Шевченко.

Мітингувальники запитали в очільника області, чому людей з державними прапорами поліція не пускала на сесію. Крім того, передали звернення до президента Зеленського, в якому йдеться про недопущення капітуляції України.

"При цьому ми хочемо, шоб оцінку сьогоднішнім діям дали і Ви, і президент. Так, тут є сепаратисти, є і фракція "Відродження", яка не прийшла сьогодні на сесію, але це неприпустимо", - зазначив співорганізатор Штабу спротиву капітуляції Дмитро Кухарчук.

У відповідь на це, Шевченко закликав усіх до виваженості. Що ж до питання щодо недопущення капітуляції, він почав говорити загальні речі про президентський курс і про те, що керівництво держави зараз працює над врегулюванням ситуації.

Спілкуючись з активістами, голова ОДА Ігор Шевченко прокоментував інформацію про своє можливе звільнення. "Так, така інформація є у ЗМІ. Дякуємо президенту, що наші ЗМІ можуть писати, навіть про мою відставку", - зазначив він.

При цьому запитав, чи дійсно люди думають, що він їздив до Зеленського у Японію щодо свого звільнення. Втім, чіткої відповіді на це питання він так і не дав.

Після розмови з губернатором активісти на завершення акції запалили фаєри і розійшлися. На сесії депутат Олександр Лошков заявив, що необхідно забезпечити об'єктивне розслідування того, що сталося в холі обласної ради, коли поліція не пускала активістів із флагштоками і через це зчинилася бійка.

Водій загинув на місці: На Чернігівщині автівка врізалася в блокпост (фото)

четвер, 28 березень 2024, 13:50

В Чернігівській області 27 березня водій Renault Scenic на виїзді з міста Корюківка врізався у блокпост і загинув. Про це повідомляє обласна поліція, передають Патріоти України. Зазначається, що 23-річний водій автомобіля Renault Scenic не впорався з к...

Вагітній жінці світить в'язниця через... критику томатного пюре в соцмережі (фото)

четвер, 28 березень 2024, 13:30

Жінка може потрапити до в'язниці після того, як написала критичний відгук про банку томатного пюре. Про це пише Daily Star, передають Патріоти України. Виробник Erisco Foods заявив, що 39-річна Чіома Околі завдала шкоди репутації їхнього бренду, коли н...