У Черкасах стався витік 100 тисяч тонн азотних добрив (відео)

Поліція відкрила справу.

У Черкасах розлилося 100 тис. тонн рідких азотних добрив. Про це повідомляє прес-служба ГУНП у Черкаській області, передають Патріоти України.

"Учора на вулиці Героїв Холодного Яру в Черкасах внаслідок розгерметизації резервуару об'ємом 5 тис. куб. м, у якому зберігалось близько 4 тис. куб. м рідких азотних добрив "КАС-32" (карбідно-аміачна суміш) з масовою часткою азоту 32% стався витік суміші, що забруднило прилеглу територію в радіусі одного кілометра. За отриманими даними, з резервуара витекло близько 100 тисяч тонн суміші", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, підриємством з метою ліквідації витоку було перевантажено рідке добриво за допомогою вантажних автомобілів в інший резервуар. Плями загорнули землею. "О 19:20 годині було ліквідовано витікання рідких азотних добрив, вже опівночі роботи по ліквідації наслідків аварії завершилися. На місці події працювали черкаські рятувальники ДСНС та поліція", - додали у поліції.

За вказаним фактом слідчими Черкаського відділу поліції ГУНП в Черкаській області розпочате досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.239 КК України (Забруднення або псування земель).

До 600 євро на людину: Названо суми, які роздають біженцям з України в найпопулярніших країнах ЄС

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:56

Українські переселенці, шукаючи притулок за кордоном, можуть розраховувати на фінансову підтримку від країни, де вони перебувають. Найбільше українських біженців знаходиться у Німеччині, Франції, Італії, Польщі та Чехії. Розміри соціальних виплат від ц...

В Україні засуджені зможуть служити в ЗСУ навіть офіцерами, але є умова: У Раді пояснили механізм

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:44

Генеральним штабом Збройних сил спільно з Міноборони та Мін’юстом було розроблено законопроєкт про можливість мобілізації засуджених. Документ передбачає обов’язкову згоду не лише самих в’язнів, а й командирів частин, де будуть створені такі окремі спе...