Куліш готували 8 січня упродовж кількох годин. Нагодувати ним вдалося понад 1 000 містян. Це – абсолютний рекорд Чернігова, що й підтвердили відповідним документом.
Страву варили прямісінько у центрі міста
Для того, аби приготувати понад 1 000 порцій стародавнього кулешу, організаторам знадобився 200-літровий казан. Процесом керували кухарі-аматори з Великого Дирчина та Лашуків. Вони дотримувалися особливого поліського рецепта, який передають з покоління у покоління.
Кухарі поділилися кількома секретами
Усіх своїх секретів кухарі не розкрили, але розповіли про один із "таємних інгредієнтів". Трави для кулешу – м'яту, чорнобривці, чебрець та полин – збирають у ніч проти Івана Купала, о 4:00. Страву варять чоловіки, хоча сам процес традиційно супроводжується жіночим співом.