У Чернівецькій області зафіксували нові випадки зараження коронавірусом, - голова ОДА

Найбільше інфікованих COVID-19 людей зафіксовано у селі Колінківці Хотинського району.

У Чернівцях медики підтвердили коронавірусну інфекцію у ще 13 місцевих жителів. Про це голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук повідомив сьогодні у відеозверненні на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

«Ми, на жаль, маємо збільшення кількості інфікованих людей. Це є додатково 13 осіб. Тому, загальна чисельність хворих, інфікованих у Чернівецькій області від першого встановленого випадку становить уже 38 людей», – повідомив посадовець. Він також назвав населені пункти Чернівецької області, в яких зафіксовані випадки COVID-19.

«Найбільше – це село Колінківці (Хотинський район). Там встановлено 12 осіб. У місті Хотині – одна особа. У селі Брусниця Кіцманського району – семеро осіб. У селі Лужани (Кіцманський район) – четверо осіб. У селі Великий Кучурів (Сторожинецький район) – двоє осіб. У селі Їжівці Сторожинецького району – одна особа. У місті Заставна встановлений факт інфікування двох осіб. У селі Юрківці Заставнівського району – одна особа. У селі Кам’янка Глибоцького району – одна особа. У селі Луківці Глибоцького району – також одна особа. У селі Топорівці Новоселицького району – одна особа. І в обласному центрі наразі є двоє інфікованих людей», – сказав голова Чернівецької ОДА.

Як зазначив посадовець, відсьогодні лабораторні дослідження для виявлення коронавірусу в Чернівцях проводитимуться кожного дня. «Лікарі, інфекціоністи і лабораторний центр будуть відслідковувати і оперативно реагувати, відпрацьовувати всі зразки, які будуть відбиратися за направленням виключно лікарів. Тільки лікарі, які чують про симптоматику, про скарги пацієнтів, уповноважені направляти і ініціювати проведення таких тестів», – сказав Осачук.

Завдяки протестам українців: У Нью-Йорку скасували участь артистів балету з Росії у гала-концерті (фото)

субота, 20 квітень 2024, 12:44

У Нью-Йорку скасували участь артистів балету російського Маріїнського театру у гала-концерті, присвяченому 25-й річниці престижного балетного конкурсу Молодіжний гран-прі Америки, який мав відбутися 18 та 19 квітня. Про це повідомила посол України у СШ...

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...