У Чорнобилі прямо на дорозі помітили майже вимерлого хижака

У Чорнобилі в об'єктиви фотокамер потрапив нічний хижак - борсук. Цього звіра не так часто зустрінеш через його любов до нічного життя. Тварина активна в темний час доби, а вдень може хіба що робити нори. Знімки борсука опублікували на сторінці Чорнобильського заповідника, зазначають Патріоти України.

"Ми вже не раз розповідали про одну з найцікавіших тварин нашого заповідника-борсука європейського. Хижак не так часто трапляється на очі людей, тому що веде нічний спосіб життя. Але і вдень може попрацювати-вирити нові нори, почистити старі, наїсти жировий прошарок, бо не за горами зима", - розповіли на сторінці заповідника.

У Чорнобилі показали хижака-любителя "нічного життя": зустріли на дорозіУ Чорнобилі показали хижака-любителя "нічного життя": зустріли на дорозіУ Чорнобилі показали борсука (фото: facebook.com/zapovidnyk2018)

Для довідки

Борсук європейський - це тварина, яка знаходиться на межі зникнення. У живій природі борсука побачити непросто: з нори цей звір виходить тільки ночами.

Мешкає борсук в глибоких норах, які риє по схилах піщаних пагорбів, лісових ярів і балок. Харчується він мишоподібними гризунами, жабами, ящірками, птахами і їх яйцями, комахами і їх личинками, молюсками, дощовими хробаками, грибами, ягодами, горіхами й травою. Однак в добу він з'їдає всього 0,5 кг їжі та лише до осені сильно від'їдається і нагулює жир, який служить йому джерелом харчування протягом зимового сну.

В Україні можуть різко змінити розмір пенсій: Стало відомо, чого чекати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:58

В Україні - найнижчий пенсійний вік в Європі. Це єдина перевага нашої пенсійної системи, яка частково пояснює і її проблеми. Зараз на пенсії у середньому українець може отримувати менше ніж 30% від своєї зарплати. Це критично низький показник, передают...

"Літній сеньйор просто спить?": Бразилійка привезла в інвалідному візочку до банку труп, на котрого намагалась оформити кредит

п’ятниця, 19 квітень 2024, 4:15

У вівторок, 16 квітня, в Ріо-де-Жанейро жінка принесла в банк труп літнього чоловіка, щоб спробувати отримати кредит. Про це повідомляє бразильський телеканал TV Globo. . Зокрема, Еріка де Соуза Вієйра Нунес хотіла отримати кредит у розмірі 17 000 ре...