У Чорнобильському заповіднику помітили екзотичного хижака, котрий переселився сюди з Далекого Сходу

Не зважаючи на милу зовнішність, з цим звіром варто бути обережним

У Чорнобильському заповіднику на Київщині помітили звіра, неприродного для цієї місцевості, – це єнот уссурійський, або єнотоподібний собака. Про це повідомили співробітники заповідника та оприлюднили фото милої тваринки.

Науковці розповіли, що єнот уссурійський, або єнотоподібний собака належать до тих тварин, які залягають у зимову сплячку. Вони вистилають нору сухою травою та мохом, а восени активно харчуються, інколи приростаючи у вазі удвічі.

Проте сон в єнота уссурійського – неглибокий. Він може часто прокидатися, а під час відлиги навіть виходити на пошук їжі.

"Чому не спить тварина, яку сфотографували співробітники Заповідника? Цьому може бути декілька причин: хвороба, недостатній запас підшкірного жиру, втеча від сильнішого хижака", - припустили співробітники Чорнобильського заповідника.

Єнот є мисливським видом ссавців. Чисельність виду в Україні становить близько 10 тисяч особин і має тенденцію до зростання. Однак слід пам'ятати, що єноти часто бувають заражені сказом, тому поводитись із ними слід обережно.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

"Ми ще подивимося ці моменти": Шовковський висловився про розгромну поразку "Динамо" від "Лаціо" у стартовому турі Ліги Європи

четвер, 26 вересень 2024, 23:25

Головний тренер київського "Динамо" Олександр Шовковський прокоментував розгромну поразку від римського "Лаціо" в матчі першого туру основної стадії Ліги Європи сезону-2024/25, передають Патріоти України. Номінально домашній для "біло-синіх" поєдинок н...