У Чорному морі горить суховантаж, який вийшов з Миколаївського порту

Самі моряки впоратися з пожежею не змогли, балкер подав сигнал лиха, попросивши про допомогу.

У Чорному морі поблизу села Рибаківка (Березанський район Миколаївської області) ввечері в п'ятницю, 12 лютого, загорівся суховантаж PRINCE 4, повідомляють Патріоти України.

Балкер йшов із Миколаєва до Суецького каналу під прапором Коморських островів. За попередньою інформацією, пожежа виникла в одній із кают. Капітан дав команду екіпажу зібратися на головній палубі. Самі моряки впоратися з пожежею не змогли, балкер подав сигнал лиха, попросивши про допомогу.

Маршрут, який виконав корабель до НП
Корабель прямував у Суецький канал

Ситуацію ускладнив штормовий вітер – до 24 м на секунду. За даними на 18:40, згідно із сайтом MarineTraffic, суховантаж дрейфував поблизу берегової лінії в районі Рибаківки.

Джерело OBOZREVATEL повідомило, що близько 18:30 екіпаж уже не виходив на зв'язок, оскільки всі моряки перейшли на палубу з переносними супутниковими GMDSS-раціями.

На 19:40 зв'язку з пароплавом, що зазнав лиха, не було. Очевидно, переносна радіостанція моряків розрядилася.

Місце розташування PRINCE 4 на мапі
Місце розташування PRINCE 4

Станом на 20:40, як розповіло джерело, до палаючого судна підійшли три буксири і команда рятувальників. Екіпаж при цьому відмовлявся спускатися, моряків намагалися вмовити покинути борт.

На судні водночас зберігалася небезпечна ситуація. Так, вогонь поки охопив надбудову, тобто, верхню частину суховантажу. Якби пожежа перекинулася в машинне відділення, існував би ризик вибуху парів палива.

Українські судна підійшли до палаючого суховантажу

Додамо, PRINCE 4 – балкер, побудований у 1986 році. Його вантажопідйомність становить 12 367 тонн, загальна довжина – 121,8 метра, ширина – 20,01 метра.

Джерело: Обозреватель

Новий шлях постачання армії агресора маже готовий: Росіяни завершують будівництво залізничного моста поблизу Маріуполя, - Андрющенко

четвер, 25 квітень 2024, 9:32

Російські окупанти майже завершили будівництво залізничного моста біля села Гранітне, що неподалік Маріуполя. Про це у своєму телеграм-каналі написав радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко. "Будівництво залізничного мосту біля Гранітно...

Науковці розшифрували практично знищені папіруси з Помпеї, з котрих дізнались місце поховання великого філософа Платона та обставини його життя

четвер, 25 квітень 2024, 9:23

Революційне сканування та дослідження папірусів Геркуланума виявило чудові нові подробиці про філософа Платона, зокрема точне місце його поховання, повідомляє "Ancient Origins" . Це значне археологічне досягнення стало результатом проєкту розшифровки ...