У Держспецзв’язку передумали проводити інтернет у літаку Зеленського за 32 млн

Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України виправдалася за тендер щодо модернізації супутникового зв’язку в літаку Airbus А-319-115, яким користується зокрема й президент Володимир Зеленський. Після резонансу у ЗМІ там заявили, що вирішили відмовитися від проведення закупівлі й спрямувати 32,4 мільйона гривень на боротьбу з коронавірусом у країні. Про це йдеться у листі відомства, надісланому на адресу "Обозреватель", передають Патріоти України.

Насамперед у ДССЗЗІ пояснили необхідність у проведенні ремонту та технічного обслуговування для модернізації станції супутникового зв’язку, встановленої на боту вказаного літака (ідентифікатор закупівлі UA-2020-09-24-003448-b). Зокрема, заявили, що вона виникла через припинення з 31 грудня 2020 року роботи системи Inmarsat Swift64 із використанням супутників III покоління.

У відомстві нагадали, що тендерна процедура розпочалася ще у травні 2019-го, однак згодом її скасували. Як відомо, наступні тендерні процедури було оголошено в червні й серпні 2020 року, та й вони не відбулися через подання для участі в торгах менше двох тендерних пропозицій.

"Наступне оголошення щодо проведення торгів здійснено у вересні 2020-го. Для реалізації закупівлі було передбачено кошти в сумі 38,010 млн гривень. Держспецзв’язком розглянуто пропозицію з найменшою вартістю предмета закупівлі – 32,4 млн гривень", – виправдалися у ДССЗЗІ.

У підсумку в листі йдеться, мовляв, враховуючи ситуацію, яка склалася в Україні з поширенням COVID-19, Держспецзв’язку вирішило ініціювати скасування зазначеної закупівлі. "Та ухвалило рішення про звернення з відповідною пропозицією до Кабінету міністрів України щодо перерозподілу цих коштів Міністерству охорони здоров’я України на боротьбу з епідемією респіраторної хвороби COVID-19", – запевнили у відомстві.

==

Сумнівний крок: Експерт пояснив, які обмеження чекають на українців призовного віку за кордоном і як їм діяти

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:50

Чоловіки призовного віку, які перебувають за кордоном, для будь-якої взаємодії з державними органами тепер мають повертатися до України. За кордоном наразі недоступні будь-які консульські послуги, окрім видачі документа для повернення. З точки зору пра...

"Не терпіла зухвальства і зайвого пафосу": На фронті загинула військовослужбовиця та журналістка Алла Пушкарчук

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:22

Дівчина пішла на війну ще у 2014-му, залишила світ мистецтва, навчання в університеті Карпенка-Карого і омріяну кар'єру театрознавиці. . За словами Крапивенка, коли Пушкарчук взяли в команду "Тижня", вона зросла від новинаря до повноцінної культурно...