У Держстаті порахували, як за рік змінилися тарифи на комуналку

Найбільше здорожчали послуги водопостачання та утримання каналізації.

У січні-грудні 2020 року найбільше здорожчали послуги водопостачання та утримання каналізації. Про це йдеться у даних Державної служби статистики, передають Патріоти України.

Згідно з повідомленням, у січні-грудні минулого року найбільше здорожчали послуги водопостачання - на 21,8% та утримання каналізації - на 18,8%. Також на 4,5% зросли ціни на утримання будинків та прибудинкових територій, на 3,1% - утримання та ремонт житла.

Водночас, у січні-грудні 2020 року на 18,8% здешевшав природний газ, а гаряча вода та опалення - на 8,5%.

Загалом, завдяки зниженню тарифів на природний газ та опалення, комуналка за цей період здешевшала на 3%.

У грудні 2020 року порівняно з груднем 2019 року, комунальні тарифи зросли на 13,6%. Найбільше зросли тарифи на газ - на 56,3%. Тарифи на водопостачання зросли на 18,5%, на утримання каналізації - на 16,5%, на утримання та ремонт житла - на 3,4%, будинків та прибудинкових територій - 2,7%. Тарифи на електроенергію при цьому залишилися без змін, а тарифи на гарячу воду та опалення знизилися на 2,2%.

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...