У Десні виявили отруйні речовини, що течуть з Росії: Заборонено купатися навіть на Київщині. Відвідувачам дніпровських пляжів також варто бути на чеку

Рівень загрози ще уточнюється. Однак тенденції дуже невтішні

Напередодні у річці Сейм, яка є притокою Десни, також було зафіксовано забруднюючі речовиниОтруйну речовину, яка спускається по течії з російського кордону, було виявлено в річці Десна. Про це написав міський голова Вишгорода Олексій Момот на своїй стоірнці в Facebook, передають Патріоти України.

На засіданні Київської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій 26 серпня було прийнято рішення заборонити для жителів купання та вилов риби у Десні.

"В річці Десна та її затоках виявлено отруйну речовину, яка спускається по течії з російського кордону. Категорично заборонити всьому підпорядкованому о/с купатись, переплавлятись, рибалити в Десні та її затоках", - написав урядовець.

Заборона буде діяти для Броварської, Вишгородської та Пірнівської територіальної громад до моменту появи безпечних показників від екологів.

Напередодні у річці Сейм, яка є притокою Десни, також було зафіксовано забруднюючі речовини. За даними Державного агентства меліорації та рибного господарства України, у річці Сейм зафіксовано значне перевищення гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин, зокрема, амонію та завислих речовин.

Екологічна комісія прийняла рішення про заборону купатися, виловлювати рибу та використовувати воду з річки для господарських потреб через загрозу для здоров'я людей та місцевим жителям.


Десна - це одна з найбільших річок України, що протікає на півночі країни і є правою притокою Дніпра. Довжина річки становить близько 1,130 км, з яких приблизно 591 км знаходяться на території України. Вона бере свій початок в Росії, в Смоленській області, і протікає через Чернігівську, Київську та Сумську області.

Хотіли, як краще, але...: Мерія Одеси переплутала двох зіркових українських спортсменок (фотофакт)

середа, 28 серпень 2024, 21:00

Невеличким скандалом завершилось намагання керівництва Одеси привітати Ірину Геращенко з бронзовою нагородою Олімпіади-2024, передають Патріоти України. Як повідомляє "Думская", мерія міста замовила білборди присвячені легкоатлетці, яка посіла третю сх...

"Кон***ий інвалід": Столична поліцейська образила ветерана ЗСУ через зауваження її чоловіку, але далі щось пішло не так (відео)

середа, 28 серпень 2024, 20:54

Поліцейська образила ветерана ЗСУ, який зробив зауваження її чоловіку щодо паркування у невстановленому місці. Що так обурило військового і українців, які дізналися про історію, як поводилася поліцейська і як у поліції відреагували на скандальну історі...