У Дніпрі жінка-фармацевт вколола своєму 1,5-річному сину смертельну ін’єкцію - раніше загинула її 12-річна донька

У Дніпрі за умисне вбивство своєї дитини засудили 38-річну жінку, яка працювала фармацевтом у місцевій аптеці. Її засудили до 8 років позбавлення волі. Однак прокуратура має намір подати апеляцію, вважаючи такий вирок занадто м'яким, передають Патріоти України.

Ця трагедія сталася ще восени 2021 року. Бабуся півторарічного Микитки, занепокоєна тим, що її донька довго не виходить на зв'язок, сама вирішила відвідати своїх близьких. Тим паче, як стверджувала на одному з допитів сама бабуся, напередодні в неї відбулася телефонна розмова з цивільним чоловіком доньки, який на той момент перебував на заробітках у Польщі.

«Зять сказав, що вони з моєю донькою говорили телефоном і через щось сварилися, — говорила жінка в суді. — Дочка, мовляв, і тоді сказала, що з нею і Микиткою все може закінчитися дуже погано. І потім вона поклала слухавку і більше не відповідала на дзвінок. Зять переживав, що щось може статися. Тому я й побігла до будинку, де жила донька».

Жінка відчинила двері квартири своїм ключем і побачила, що онук і донька лежать у ліжках і не подають ознак життя. На підлозі лежали шприци, якісь ампули. І поруч із донькою — передсмертна записка, зміст якої чомусь так і не оголосили. Бабуся насамперед викликала швидку допомогу і почала реанімувати онука. Але хлопчик так і не прийшов до тями до приїзду медиків.

Дитина померла вночі в лікарні. А ось його матері вдалося вижити. Кілька днів потому вона вже могла відповідати на запитання слідчих.

У поліції Дніпропетровської області «ФАКТАМ» підтвердили основну версію загибелі дитини: це було парне самогубство. Жінка спочатку вколола своєму малюкові якийсь лікарський препарат, а потім вколола собі величезну дозу снодійного. Які ліки виявилися смертельною ін'єкцією для дитини — у поліції не вказали, лише підкресливши, що у вільному продажі цих ліків не буває. «Але жінка працювала фармацевтом і для неї не було проблеми, щоб придбати ці ліки», — сказали в поліції. За інформацією, яка була озвучена в суді, жінка вбила свого малюка сильнодіючим кардіостимулюючим лікарським засобом.

Достовірної інформації про те, чому фармацевтка вирішила накласти на себе руки, так на суді й не прозвучало. Свою версію трагедії, що сталася, «ФАКТАМ» озвучив житель будинку, де жила жінка з малюком, який назвався Сергієм:

- Трохи більше року тому з даху недобудованого будинку зірвалася її старша, 12-річна дочка. Дівчинка загинула. Мати звинувачувала себе, що не змогла запобігти трагедії. Стала не схожою на себе, замкнулася. Часто її бачили з перебинтованим зап'ястям. Мабуть, ще раніше намагалася собі різати вени. З батьком Микитки вона розлучена. А нинішній цивільний чоловік, незадовго до того, як вона вирішила вбити себе і сина, поїхав на заробітки до Польщі.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

У Міноборони розповіли, чи з'являться ТЦК за кордоном та чи будуть вони вручати повістки

четвер, 25 квітень 2024, 16:42

Територіальні центри комплектування і соціальної підтримки не будуть працювати за кордоном. Вручення повісток за межами України виглядає нереальним, передають Патріоти України з посиланням на речника Міністерства оборони Дмитра Лазуткіна. "ТЦК за кордо...