У дитини була мозкова кома: На Рівненщині немовля померло через місяць після пологів, батьки звинувачують медиків


У Острозі на Рівненщині через місяць після народження померло немовля. Батьки вважають, що втрата доньки сталася через недбалість медичного персоналу пологового відділення міста Острог, тому звернулися із відповідною заявою до поліції, передають Патріоти України.

Про це повідомило Головне управління національної поліції в Рівненській області. Встановлено, що пологи відбулися 17 січня, і того ж дня дитину із мозковою комою госпіталізували в обласну дитячу лікарню.

Однак врятувати життя немовляти так і не вдалося, і 21 лютого дівчинка померла. Відповідно до виявленого факту неналежного виконання професійних обов'язків медичним працівником, слідчі ВП № 3 (м. Острог) Рівненського РУП розпочали досудове розслідування за частиною 2 статті 140 Кримінального кодексу України.

У ході кримінального розслідування поліцейські провели вилучення необхідної документації та допитали учасників події. Також призначено ряд експертиз, які мають визначити правдивість обставин у цьому випадку.

Відповідно до статті, винуватець може бути покараний до п'яти років обмеження волі, або на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Рік полярних сяйв: Астронавт NASA показав приголомшливі кадри з орбітальної станції, що зафіксували дивовижне природне явище (відео)

субота, 27 липень 2024, 15:15

У NASA показали нові кадри з борту Міжнародної космічної станції: на камеру потрапили полярні сяйва, зірки та швидкий метеор. Відео записав астронавт, командир місії SpaceX Crew-8 Метью Домінік, передають Патріоти України з посиланням на Space.com. . ...

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...