У Франції арештували білоруса, котрий намагався розкопати могилу ван Гога (відео)

У Франції затримали білоруського художника Олексія Кузьмича, який влаштував перформанс на могилі відомого нідерландського митця Вінсента ван Гога у Франції. Його депортують з Євросоюзу, передають Патріоти України з посиланням на білоруський портал Reform.news.

В опублікованому рішенні суду йдеться про те, що Олексій Кузьмич має залишити територію ЄС, щоб повернутися до країни походження чи будь-якої країни, в яких його легально можуть прийняти, за винятком країн-членів Євросоюзу, Ісландії, Ліхтенштейну, Норвегії та Швейцарії.

Зазначається, що 30 липня Кузьмич влаштував перформанс на цвинтарі у французькому Овер-сюр-Уазі. Він намагався розкопати могилу ван Гога, бо "у світі закінчилися митці".

Після цього його відправили на місяць до СІЗО та оштрафували на 3000 євро.


Вінсент ван Гог – нідерландський художник-постімпресіоніст, який є однією з найвідоміших і найвпливовіших постатей в історії мистецтва країн Заходу. За трохи більше як десятиліття створив близько 2 100 художніх робіт, у тому числі близько 860 олійних картин, більшість з яких датовані останніми двома роками його життя. Його творчий спадок мав величезний вплив насамперед на французький живопис. За життя не зумів здобути визнання, і у 37 років, після психічної хвороби, депресії та бідності вчинив самогубство.

У когось зламався прибутковий бізнес: У США ураган виніс на пляж кокаїн на мільйон доларів

середа, 7 серпень 2024, 10:00

В американському штаті Флорида ураган виніс на пляж десятки пакунків з кокаїном. Їх знайшов відпочивальник, якому пакети видалися підозрілими, повідомляє Bild, передають Патріоти України. Поліцейські, що прибули на виклик, виявили у пакунках кокаїн на ...

Тариф на газ в Україні злетять? Скільки доведеться платити за кожен куб та чи збільшать до "ринкової" ціни

середа, 7 серпень 2024, 9:52

В Україні тариф на газ для населення не зміниться щонайменше до кінця квітня 2025-го. За кожен кубометр доведеться платити 7,96 грн. І хоча в "Нафтогазі" й заявляють, що ринкова ціна значно вища, насправді в газовій галузі склалась унікальна для Україн...