У Франції викопали свинцевий саркофаг на цвинтарі, якому більше 1,5 тис. років

Археологи виявили у Франції некрополь із майже 150 похованнями. Серед них - рідкісний для цієї епохи свинцевий саркофаг. Його помістили у більшу кам'яну труну, передають Патріоти України.

Цвинтар існував біля ранньохристиянської церкви Сен-П'єр-Л'Естер. Його використовували II-V ст. нашої ери. "Могили на кладовищі демонструють помітне розмаїття форм, від великих саркофагів з пісковика до дерев'яних і свинцевих трун", - кажуть дослідники.

У домовинах не було похоронних предметів. Це свідчить, що поховання здійснювали християни. Цвинтар використовувався не менше 25 років. Пізніше церкву звели на фундаменті більш старої будівлі. Вона могла бути галло-римською віллою. Археологи також виявили сліди 6 мавзолеїв і дерев'яної споруди.

Свинцеву труну планують розкрити у кінці розкопок. Вчені сподіваються, що в ній виявиться добре збережене муміфіковане тіло, одяг та речі.

"Послідовно знищується велика російська культура": Герой України Резнікович розповів, чому він втік з України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:20

Ексгенеральний директор-художній керівник Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки, Герой України Михайло Резнікович, який виїхав з України після початку повномасштабного вторгнення, дав інтерв'ю пропагандистському YouTube кан...

"Завдяки ним весь патріотизм вивітрився": Ексфутболіст газпромівського клубу несподівано наїхав на владу Росії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:08

Роман Широков, колишній футболіст пітерського Зеніта, спонсором якого є Газпром, заявив, що влада Росії в останні роки посприяла відсутності футбольного патріотизму у РФ. Широков заявив, що саме тому після кар'єри у Зеніті він спокійно грав за принципо...