У Франції виправдали активістку Femen, яка "вбила" Путіна

Прокурор вимагав засудити активістку до трьох місяців умовного ув'язнення і штрафу в розмірі двох тисяч євро.

У середу, 26 лютого, касаційний суд Франції виніс рішення на користь колишньої учасниці Femen Яни Жданової, яка 2014 в паризькому музеї Гревен проткнула воскову фігуру російського президента Володимира Путіна, передають Патріоти України.

Як повідомляє RFi, суд відкинув касаційну скаргу прокуратури, яка вимагала визнати дії активістки «ексгібіціонізмом». Нагадаємо, в червні 2014 року Яна Жданова влаштувала в музеї воскових ляльок Гревен акцію «Лялька Пуду» в знак протесту проти війни на Донбасі. Акція відбулася 5 червня, коли Володимир Путін приїхав до Франції на святкування 70-річчя висадки союзників у Нормандії.
Дівчина пронесла в музей осиковий кілок і встромила його в «Путіна». Музей звернувся до суду з вимогою про відшкодування матеріальної та моральної шкоди. Жданова назвала свій вчинок політичним виступом в художній формі.
У 2017 році Апеляційний суд Парижа виправдав Жданову, однак на початку 2018-го Касаційний суд скасував це рішення і призначив новий розгляд справи в Апеляційному суді. Прокурор вимагав засудити активістку до трьох місяців умовного ув'язнення і штрафу в розмірі двох тисяч євро.

ДТП за участі голови райдержадміністраці в Броварах: У поліції розповіли подробиці (фото, відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:44

Голова райдержадміністрації Броварів Володимир Майбоженко влаштував ДТП на пішохідному переході під Києвом. Попередньо відомо, що посадовець районної військової адміністрації не зупинився на забороняючий сигнал світлофору та скоїв наїзд на пішоходів. ...

Молитовний сніданок в Ужгороді завершився скандалом

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:17

26 квітня в Ужгороді відбувся молитовний сніданок з представниками різних релігійних конфесій, органів державної влади, військовим та громадськими діячами. Не оминули організатори заходу і представників Московської церкви. Це й стало причиною скандалу,...