У Франції за лічені години до відкриття Олімпіади диверсії на залізниці паралізували рух потягів країною

Французький оператор швидкісних поїздів SNCF призупинив рух на більшій частині території країни. Причина – за кілька годин до церемонії відкриття Олімпійських ігор на залізниці сталися диверсії, пише Financial Times, передають Патріоти України.

"Пожежі були навмисно влаштовані, щоб пошкодити нашу інфраструктуру, і команди інженерів вже працюють на місцях, щоб розв'язати цю проблему. Ми переобладнаємо деякі поїзди на звичайну швидкість, але багато поїздів доведеться скасувати", – йдеться в заяві компанії.

Пасажири публікують у соціальних мережах фотографії переповнених залізничних вокзалів Парижа після того, як рух поїздів було практично припинено.

"Я рішуче засуджую ці злочинні дії, які порушать подорожі багатьох людей", – заявив міністр транспорту Патріс Вергрієт, додавши, що рух поїздів буде порушено протягом усіх вихідних.

Зазначається, що інцидент занепокоїть організаторів Літніх Олімпійських ігор. На церемонії відкриття 26 липня В Парижі очікуються сотні тисяч людей.

За даними SNCF, пошкоджень зазнали кілька швидкісних гілок у напрямку Атлантичного океану, а також північна та східна гілки.

Згадав "кінець епохи бідності": Українського стендапера виставили зі сцени через виступ про Зеленського

п’ятниця, 26 липень 2024, 15:52

На фестивалі Atlas United 2024 стався скандал після того, як один зі стендаперів процитував слова президента України Володимира Зеленського з дебатів 2019 року. Після цитування його слів охоронець вихопив мікрофон коміка та силою забрав зі сцени. Про ц...

"Була помітна лише частина обличчя": Сусіди Фаріон сказали, чи схожий затриманий хлопець на її переслідувача

п’ятниця, 26 липень 2024, 15:30

Сусіди вбитої у Львові українського мовознавця Ірини Фаріон не змогли однозначно відповісти, чи схожий затриманий у Дніпрі 18-річний підозрюваний В'ячеслав Зінченко на хлопця у панамі та окулярах, який її переслідував. Люди назвали щонайменше одну спіл...