У Генштабі прокоментували ймовірність повернення воїнам ЗСУ 30 тис. грн доплати

У Генштабі ЗСУ прокоментували ймовірність повернення військовим 30 тисяч гривень доплати. Там заявили, що військові на передовій і надалі отримуватимуть 100 тисяч гривень, проте тим, хто в тилу виплачуватимуть лише зарплату. Про це йдеться у повідомленні Генштабу в соціальних мережах, передають Патріоти України.

Там заявили, що додаткова грошова винагорода нараховується залежно від районів бойових дій та складності завдань, які виконують бійці.

"100 тисяч гривень на місяць, як і раніше, збережені захисникам, які воюють безпосередньо на передньому краї. 30 тисяч виплачується військовим, які виконують завдання в районах бойових дій, але не беруть безпосередньої участі в боях із противником пропорційно часу виконання, а також тим, хто перебуває на бойовому чергуванні і бере участь у відбитті повітряних нападів противника, незалежно від району виконання завдання", - йдеться у повідомленні.

У Генштабі повідомили, що військовослужбовці перебувають поза зоною бойових дій, у тилу, то додаткові бойові виплати їм не нараховуються, вони отримуватимуть лише зарплату в розмірі 20100 грн.

"Переконані, що у Збройних Силах України має діяти справедлива система виплат, яка не буде створювати передумов до соціальної напруги у бойових підрозділах і з повагою ставитиметься до тих воїнів, які ризикують власним життям і здоров’ям. Просимо припинити займатися популізмом та сконцентруватися на обороні нашої держави", - повідомили у Генштабі.

Криму загрожує неминуче екологічне лихо: Експерт розповів про небезпечні природні процеси

вівторок, 7 травень 2024, 21:43

У тимчасово окупованому Криму висихають річки. На думку еколога Євгена Хлобистова, це відбувається через недостатні опади. Про це повідомив Кримськотатарський Ресурсний Центр на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook, передають Патріоти України. У...

Окупанти навіть зруйнували його дім, але...: Харків'янина вдруге судитимуть за любов до "русского мира" (фото)

вівторок, 7 травень 2024, 21:28

Співробітники Служби безпеки України затримали у Харкові 48-річного чоловіка, який є шанувальником Росії. За даними слідства, у 2022 році його вже притягували до кримінальної відповідальності за те, що він заперечував збройну агресію Росії проти Україн...