У Генштабі розкрили, скільки обмежено придатних визнають непридатними після обстеження

Лише десяту частину обмежено придатних визнають непридатними після того, як вони проходять повторне обстеження, передають Патріоти України з посиланням на заяву начальника Головного управління персоналу Генштабу ЗСУ Романа Горбача під час брифінгу.

Він нагадав, що після того, як із законодавства прибрали термін "обмежено придатний", усі чоловіки, яких визнали такими, повинні протягом дев'яти місяців пройти повторне медобстеження.

В результаті обстежень військовозобов'язаних визнають або придатними до служби, або придатними для служби у певних місцях, таких як тилові підрозділи, підрозділи логістики або ТЦК, або непридатними та звільненими зі служби.

"Для розуміння, з усіх обмежено придатних десь дуже мала частка - це менше 10% - визначається непридатними зараз при проходженні служби, і приблизно 50 на 50 особовий склад ділиться на абсолютно придатних та придатних у певних військових частинах", - уточнив Горбач.

Обмежено придатних можуть мобілізувати до 25 років

Нагадаємо, згідно із українським законодавством, українських чоловіків до 25 років не можуть мобілізувати. Але є низка винятків.

Зокрема, мобілізації підлягають ті чоловіки віком до 25 років, які були обмежено придатними. Причина у тому, що вони - військовозобов'язані.

"Риби багато як ніколи... Зграї атерини, хамси, кефалі... нарощує чисельність бичок та інші осілі аборигенні види", - еколог розповів, що відбувається на дні Чорного моря

понеділок, 22 липень 2024, 9:08

Одеський еколог, очільник громадської організації "Зелений лист" Владислав Балінський констатує, що через надмірну спеку у Чорному морі починаються заморні процеси, проте разом з тим кількість різноманіття біоресурсів вражає. Про свої враження після да...

В Україні мобільний інтернет один із найповільніших у світі - рейтинг

понеділок, 22 липень 2024, 8:56

Компанія Ookla (власник сервісу Speedtest) опублікувала свіжі результати дослідження тестів швидкості, з якого стали відомі країни з найшвидшим мобільним і стаціонарним інтернетом, передають Патріоти України. Як виявилося, в Україні мобільний інтернет ...