У яких випадках військовозобов'язаному можуть відмовити у підписанні контракту із ЗСУ - пояснення юриста

В Україні продовжується повномасштабна війна. Через це чимало українців активно йдуть на фронт захищати Батьківщину, тому укладають контракти зі Збройними силами. Проте деяким з них можуть відмовити. Про це розповів юрист Ігор Зорін, передають Патріоти України.

На самому початку треба зазначити, що для підписання контракту з ЗСУ потрібне добровільне бажання. Проте існує й перелік умов, які треба підтверджувати.

«Якщо для мобілізації потрібен тільки паспорт, ідентифікаційний код та військово-обліковий документ, то для укладання контракту потрібні також інші документи — про освіту, про відсутність судимості, додаткові медичні довідки», — пояснив юрист.

Також за певних причин у підписанні контракту можуть відмовити. Зокрема, через такі можуть відмовити у доєднання до лав ЗСУ:

• Відсутність базової середньої освіти (не закінчено повних 9 класів школи);
• базова освіта здобута у школі для осіб з психічними розладами;
• наявність непогашеної судимості за злочин;
• судимості за тяжкі або особливо тяжкі злочини;
• наявні певні розлади здоров’я;
• підтверджена алко- чи наркозалежність.

Також наголошується, що мобілізаційні заходи та підписання контракту не слід плутати, адже їхні умови відрізняються. Зокрема контракт має й інші вікові проміжки. Тобто якщо мобілізаційним вважається вік з 25 до 60 років, то на контракт можуть брати чоловіків і жінок віком від 18 до 45 років.

Раковини брудні, душові кабіни зламані: ЗМІ шокували умовами для українців, які пропонує найбільший притулок для біженців у Німеччині

середа, 26 червень 2024, 17:30

Журналісти швейцарського видання Neue Zürcher Zeitung були шоковані умовами для українських біженців у берлінському притулку у аеропорту Тегель, та назвали його абсолютно не пристосованим для тривалого перебування осіб і катастрофою, передають Патріоти...

Щоб не попасти на штраф: Як оновити дані без візиту до ТЦК і які нюанси треба знати

середа, 26 червень 2024, 16:56

Після набуття чинності нового закону про мобілізацію військовозобов'язані громадяни повинні оновити свої військово-облікові дані до 16 липня. Проте зараз територіальні центри комплектування (ТЦК) перевантажені через велику кількість громадян, які бажаю...