У Японії вбили бійця дуже небезпечної банди макак

Макаки поранили майже 50 людей у Ямагуті

Банда макак тероризує поранила майже 50 людей

Чиновники повідомляють, що увечері у вівторок, 26 липня, на території середньої школи спеціально замовлені мисливці виявили примата-самця. Спочатку його приспали транквілізаторами, а потім узагалі приспали, коли його ідентифікували як одну із тварин, які скоювали напади, передають Патріоти України.

Влада полює на мавп відтоді, як близько трьох тижнів тому почалися напади на дорослих і дітей. Більшість травм були легкими подряпинами й укусами.
Повідомлення про інциденти досі надходять, водночас тривають пошуки інших членів банди, повідомив представник місцевого сільськогосподарського департаменту.
"Очевидці описують мавп різних розмірів, і навіть після того, як мавп впіймано, ми отримуємо повідомлення про нові напади", – сказав він.
За оцінкою, впійманій мавпі було 4 роки, її зріст – близько півметра. Японські макаки поширені на більшій частині території країни, а в деяких районах їх вважають шкідниками, які поїдають урожай та часом проникають у будинки. Але напади мавп у Ямагуті незвичні.
Перед тим, як мавп почали відловлювати, міський чиновник сказав, що "рідко коли можна побачити стільки нападів за такий короткий проміжок часу". Попередні спроби впіймати тварин за допомогою пасток не мали успіху, а поліцейські патрулі, які було створено на початку липня, досі безсилі.

В Україні хочуть вивести з обігу паспорти-"книжечки" зразка 1994 року: Чого чекати

субота, 20 квітень 2024, 6:50

Стали відомі нові подробиці можливих змін, які стосуються паспортів українців. Про них у коментарі для ТСН.ua розповів уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, передають Патріоти України. "Я оприлюднив річний публічний звіт, як це передб...

Американець вчинив самопідпал біля будівлі, де судять Трампа

субота, 20 квітень 2024, 6:15

У Нью-Йорку, біля будівлі суду, де відбувався відбір присяжних у кримінальній справі експрезидента Дональда Трампа, чоловік вчинив самопідпал, повідомляє The New York Times. . Зазначається, що перед цим чоловік розкидав біля суду листочки з антиурядо...