"У Європі про нас почали забувати?": Український володар "Золотого м’яча" обурено відреагував на зашквар під час церемонії

Легендарний футболіст Динамо Ігор Бєланов прокоментував інцидент, який стався на церемонії вручення Золотого м’яча-2023, повідомляють Патріоти України.

Під час заходу організатори назвали англійського футболіста Гаррі Лінекера володарем головного індивідуального призу в 1986 році, але тоді виграв Бєланов.

Видання France Football виправило свою помилку в соціальних мережах, видаливши пост. Бєланов написав у Facebook звернення до французької редакції, в якому зажадав вибачень за те, що сталося.

«Не хотів зачіпати цю тему, але не можу не відреагувати. Телефонують і пишуть мені прості хлопці з фронту, які захищають Україну від окупантів, і ставлять доволі незручне запитання: «Ігоре Івановичу, а що це було вчора на церемонії нагородження «Золотого м’яча»? Чому нагороджувати найкращого бомбардира сезону вийшли не ви, як володар «Золотого м’яча» 1986 року, а Гарі Лінекер? Чому Гарі Лінекера представили як володаря «Золотого м’яча» 1986 року? Що відбувається? Про нас у Європі почали забувати? Хтось вирішив переписати і футбольну історію?.

Шановна редакція видання France Football, шановний оргкомітет премії Ballon d’Or! У мене з вами чудові стосунки. Ми у квітні цього року зробили чудове інтерв'ю для вашого видання, розкішну фотосесію на стадіоні Зімбру в Кишиневі, ви мене місяць тому вітали з днем народження. Але після вчорашнього інциденту ось уже котру годину від вас немає ні вибачень, ні звісток, ні сповіщень. Пост у Твіттері ви оперативно видалили, а порозумітися не бажаєте?

Я хочу вам нагадати, що я, Бєланов Ігор Іванович, — володар «Золотого м’яча» 1986 року. В Україні, крім мене, так само мешкають ще два володарі заслуженого трофея: Блохін Олег Володимирович (найкращий гравець 1975 року) і Шевченко Андрій Миколайович (найкращий гравець 2004 року).

Торік ви люб’язно запросили на церемонію нагородження Андрія Шевченка, де він виступив із миротворчою промовою. Логічним кроком було б цього року запросити Олега Блохіна на знак поваги до України та української футбольної історії.

Ми не завжди маємо час, щоб стежити за світовою футбольною сценою. Ми не завжди можемо встежити за спортивними подіями. Якщо ви забули, на нашу країну Україну віроломно напав підлий, підступний і безпринципний ворог — російська федерація. Ми змушені сконцентруватися на захисті нашої батьківщини, дітей, старих і жінок.

Усій світовій громадськості, редакції France Football, оргкомітету премії Ballon d’Or, FIFA і UEFA ми хочемо нагадати про цей кричущий факт. Щоб ви не забували. Не забували про ветеранів футболу. Не забували про українських спортсменів. Їхні сім'ї. Рідних. Близьких. Адже Україна — це Європа. І ми, українці, на боці добра і світла. І не варто переписувати історію. Як це було зроблено вчора на церемонії нагородження", — написав Бєланов.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...