У іудеїв серця краються: На єврейському кладовищі у Рівному влаштували велопарк, а з надгробків зробили... трампліни (відео)

На місці старого єврейського кладовища у Рівному влаштували велопарк. Там велосипедисти влаштували спеціальну трасу для трюків. Про це інформує Об'єднана єврейська громада України (ОЄГУ), передають Патріоти України.

Так, для побудови трамплінів молодь використовує старі надгробки з текстами на івриті, які подекуди виглядають з-під землі. "У центрі міста розривається місце поховання. Молодь витягує із землі старі єврейські надгробки, які потім використовує для побудови трамплінів. А з самої землі будуються трампліни", — йдеться в повідомленні.

Окрім того, ОЄГУ звернулися до обласної адміністрації міста Рівного з проханням присвоїти кладовищу статус культурно-історичного об'єкта. Влада ОДА прийняла клопотання і готує відповідні документи.

Також у громаді зазначають, що присвоєння цього статусу дасть інструменти для захисту кладовища від постійного осквернення. Як відомо, старе єврейське кладовище Рівного остаточно було зруйноване наприкінці 1960-х років.

"Це буде боляче, але більше не повториться": Експерт заявив, що в Україні необхідно ввести ринкову ціну на електроенергію

понеділок, 6 травень 2024, 10:24

Просто підвищувати тариф на електроенергію в Україні немає сенсу, треба проводити загальну реформу, у рамках якої ввести ринкову ціну на світло. Наразі всі регуляції у сфері енергоринку є "не мудрими і неправильними", вважає директор Центру досліджень ...

Незворотний процес? Експерт попередив про демографічну катастрофу в Україні

понеділок, 6 травень 2024, 9:58

Однією з ключових проблем розвитку людського капіталу України є катастрофічна демографічна ситуація. Станом на 2024 рік індекс скорочення населення складає понад 1,0%. Тривала фаза повномасштабного вторгнення лише пришвидшує цей процес. Країна продовжу...