У кабіні пілотів Ан-26 знаходилися люди, які не повинні були там бути, - генерал-лейтенант Забродський

Вже зараз є дуже багато питань до організації польотів у навчальному закладі.

Михайло Забродський. Фото: соцмережі.

На борту літака Ан-26, з яким трапилася авіакатастрофа під Чугуєвом, мала бути менша кількість курсантів. Про це заявив народний депутат України від "Європейської солідарності" генерал-лейтенант Михайло Забродський в ефірі політичного ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера" 2 жовтня, передають Патріоти України.

За його словами, говорити про те, що стало причиною катастрофи літака, можна буде лише після того, як усі записи самописців буде розшифровано й проаналізовано, а події змодельовано. "Але вже зараз є дуже багато питань до організації польотів, саме цих навчально-тренувальних польотів, один з яких того дня здійснював цей літак. Починаючи з того, що на борту перебувала дещо більша кількість людей, ніж мала там перебувати. І в кабіні пілотів були не зовсім ті люди, які мали там бути", – сказав Забродський.

Він не став далі розвивати цю тему, пославшись на таємницю слідства. Однак пояснив, чому на борту мало бути менше курсантів. "На шість курсантів має бути один штурман-інструктор. За інформацією, яка зараз є, на борту таких штурманів-інструкторів було двоє. Два рази по шість це 12. А літала група в 20 осіб", – сказав нардеп.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...