У Канаді золотошукачі натрапили на кістки шерстистих мамонтів - жили 29 тисяч років тому (фото)

Золотошукачі у Канаді натрапили на частини скелетів трьох шерстистих мамонтів, які, можливо, були поголів'ям одного роду. Знахідку виявили на шахті в канадському штаті Юкон і передали ї місцевому уряду. Головний палеонтолог штату Грант Зазула розповів, що серед знайдених кісток ідентифікували великого дорослого мамонта, ще одного, трохи молодшого за віком і одного молодого, неповнолітнього. Про це йдеться у матеріалі видання LiveScience, передають Патріоти України.

Місце розташування кісток під час їх виявлення свідчило, що ці три мамонти, ймовірно, жили і загинули разом. І навіть якщо вони не були членами сім'ї, вони, можливо, були частиною більшого родинного стада.

Скелети виявили поблизу вулканічного шару, який, імовірно, датується приблизно 29 000 років тому, коли вибухнув вулкан на Алеутських островах. Цілком можливо, що мамонти жили приблизно в момент виверження вулкану. "На той час велика частина Канади була вкрита льодовиками, а територія навколо Доусон-Сіті, де виявили знахідку, була однією з небагатьох областей, де не було льоду," - сказав Зазула.

За його словами, холодний і сухий клімат допоміг зберегти скелети трьох мамонтів. "Видобувачам, які працюють у шахті, потрібно видалити весь замерзлий мул, щоб дістатися до залитого золотом гравію на дні долини, і коли вони це роблять, вони часто виявляють останки тварин льодовикового періоду, таких як три мамонта" - сказав Зазула, наголосивши, що на місці видобутку можна знайти ще більше кісток мамонтів. Палеонтологи не знаю причини, від якої померли мамонти, але сподіваються, що поточні дослідження дадуть відповідь на це питання.

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...