Винен... вулкан: У Каспійському морі біля нафтової платформи стався потужний вибух (відео)

У Каспійському морі в азербайджанському секторі трапився вибух в 10-12 кілометрах від нафтовидобувної платформи "Умід", яка належить компанії Socar. За даними Нaqqin, вибух в азербайджанському секторі Каспію не має відношення до нафтогазовій сфері та платформи, передають Патріоти України.

Попередньо встановлено, що вибух стався в результаті сейсмічного процесу і має геологічне походження. "На морських майданчиках і промислових об'єктах під прямим контролем Socar не трапилося аварії, робота триває в штатному режимі. Якщо буде якась додаткова інформація, повідомимо громадськість", – повідомили в нафтовій корпорації.

Пізніше глава азербайджанського сейсмологічного центру Гурбан Етірмішлі сказав, що причиною вибуху стало виверження грязьового вулкана."Коли виверження відбувається на суші, то в повітря викидається певна кількість вогню, після чого вулкан починає вивергатися грязьовий лавою. Аналогічний процес відбувається і на морі, просто за товщею води ми не бачимо бруду, яку вивергає вулкан", – пояснив учений, пише "Інтерфакс-Азербайджан".

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.