У Харкові через коронавірус скасували парад вишиванок до Дня Державного прапора. Одночасно Кернес заохочує масові гуляння на День міста

Цььгоріч у Харкові день міста наклався на уік-енд загальнодержавних свят.

Парад вишиванок, який традиційно планувалося провести 23 серпня з нагоди Дня Державного прапора, скасовано, інформують Патріоти України.

"Причина - істотне погіршення епідеміологічної ситуації в Україні та Харкові, викликане пандемією коронавірусної інфекції COVID-19", - повідомляє пресслужба Харківської обласної організації "ВО "Свобода", яка ініціювала і проводила парад вишиванок щорічно.

В організації зазначають, що захід був дійсно масовим - у ньому брали участь понад тисячу осіб. "Таке велике скупчення людей може викликати різкий стрибок захворюваності COVID-19, тим самим ще більше ускладнити непросту епідеміологічну ситуацію в Харкові. Ми відповідально ставимося до проведення будь-яких наших заходів, а тим паче таких масових як традиційні паради вишиванок. Піддавати людей небезпеці було б вкрай безвідповідальним. Ми провели всю необхідну підготовчу роботу, однак здоров'я людей важливіше. Тому, як би це не було прикро як для нас, так і для жителів Харкова, які за чотири роки встигли полюбити цю традицію, ми змушені цього року скасувати Парад вишиванок до Дня Державного прапора", - цитує пресслужба главу ХГО ВО "Свобода" Юрія Неходу.

Харківський голова Геннадій Кернес заявляє, що місцева влада "підготувала багато сюрпризів і подарунків" до дня міста. "Упевнений, ви всюди побуваєте, оцініть, висловте свої побажання. І обов'язково поділіться своїм настроєм з нами", - написав Кернес в соцмережах.

Як повідомлялося, з 17 серпня через зростання підтверджених випадків COVID-19 Харків був переведений у "жовту зону", а з 24 серпня - в "помаранчеву".

Австралієць здійснив заплив на каное виготовленому з величезного гарбуза (відео)

четвер, 18 квітень 2024, 9:05

Житель австралійського штату Новий Південний Уельс організував сплав по річці на величезному гарбузі, повідомляє ABC News. . За словами Пікока, 407-кілограмовий гарбуз на ім'я Тормунд, названий на честь персонажа Гри престолів, став найбільшим гарбуз...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...