У Харкові через нібито "урок фашизму" в гімназії усунули від роботи директора (фото)

Щодо дій директора школи №43 проводиться службове розслідування.

У Харкові в середу, 3 березня, в гімназії №43 на Салтівському шосе відбувся урок патріотизму, який нібито переріс в "урок фашизму". Активістів праворадикальної організації "Фрайкор" на своїй сторінці в Facebook звинуватив секретар міськради Харкова Ігор Терехов. Він опублікував скриншот запису з Telegram-каналу "Фрайкору", однак звідти його було видалено, повідомляють Патріоти України.

Сама організація назвала захід для 8-10-х класів "уроком мужності". Дітям розповіли про війну на Донбасі та показали їм озброєння та амуніцію військових.

Терехов зазначив, що він підтримує патріотичне виховання, але проти "уроків фашизму". Він додав, що тепер не тільки міськрада Харкова поза політикою, але й усе місто. "Для тих, хто не в курсі: свою назву ці хлопці беруть від німецького Freikorps. Була така радикально-патріотична організація в Німеччині, яка після свого розпуску забезпечила кадрами НСДАП. Простіше – нацистів... Діти не повинні бути розмінною монетою в політичних іграх", – написав в.о. мера Харкова.

Директора школи №43 тимчасово усунули від роботи, проводиться службове розслідування. "Фрайкор" відреагував на заяву Терехова та звинувачення у нацизмі. В організації зазначили, що вони займаються патріотичним вихованням молоді Харкова понад три роки, проти чого не виступали ні керівництво навчальних закладів, ні діти, ні їхні батьки. Крім того, "Фрайкор" є членом координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання при Харківській ОДА.

"Звинувачення в пропаганді нацизму від Терехова є досить серйозними і безпідставними, тож ми були б раді почути конкретні факти, де Ігор Терехов побачив нацизм. Маємо надію, що пана Терехова було дезінформовано про діяльність нашої організації та в майбутньому він не буде протидіяти патріотичному вихованню в школах і припинить репресії щодо директора школи", – заявили в організації.


У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...