У Харкові нейтралізували банду, яка під виглядом СБУ "проводила обшуки" й грабувала людей (фото)

У Харкові нейтралізували банду, яка видавала себе за співробітників Служби безпеки України та грабувала місцевих мешканців. Про це повідомив речник управління СБУ у Харківській області Владислав Абдула, передають Патріоти України.

"Представляючись співробітниками Служби безпеки України, озброєні зловмисники вдиралися до осель місцевих жителів та розграбовували їхнє майно під виглядом проведення вигаданих "обшуків", — розповіли в СБУ.

Зокрема, на початку липня 2023 року банда увірвалася до домівки подружжя у Харкові та відібрала золоті прикраси. Вартість золота склала більше ніж 20 000 доларів. Після цього організатор банди став вимагати у чоловіка ще 5000 доларів нібито для того, щоб "закрити" кримінальне провадження стосовно нього. Зловмисник погрожував чоловікові фізичним насильством щодо його родини.

Організатора банди затримали "на гарячому" — коли йому передавали всю суму грошей від потерпілого. Зловмисником виявився 33-річний місцевий мешканець. Установлено, що чоловік був раніше неодноразово судимий за тяжкі злочини.

Удома в організатора провели обшук. Під час нього знайшли спецодяг СБУ та бойовий пістолет ТТ із боєкомплектом. Чоловікові оголосили підозру за ч. 4 ст. 189 (вимагання, вчинене в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Зараз він перебуває під вартою. Розслідування щодо інших учасників банди триває, їх установлюють. Зловмисникам загрожує 12 років ув'язнення.

В Україні можуть тимчасово скасувати відключення, а потім повернути найжорсткіший варіант графіків: Озвучено прогноз

субота, 27 липень 2024, 22:30

В Україні в серпні-жовтні значно скоротиться кількість відключень електроенергії. Однак вже взимку ситуація значно погіршиться: може повторитись сценарій липня, коли через спеку відключення тривали по 7 годин поспіль. Про це йдеться в публікації виданн...

Особлива "схема": На Тернопільщині чиновниця міськради брала хабарі сертифікатами відомого парфумерного магазину

субота, 27 липень 2024, 22:15

Чиновниця з Кременця отримувала хабарі у вигляді сертифікатів мережі косметики та парфумерії Brocard та на відпочинок у готелі. Депутатка міської ради спільно із заступником голови Кременця, старостою однієї з громад та директора комунального підприємс...