У Харкові прощаються з Кернесом, у центрі міста багато силовиків (фото, відео)

У середу, 23 грудня, в Харкові прощаються з мером Геннадієм Кернесом, який помер від наслідків коронавірусу, передають Патріоти України.

О 09:00 в фойє Харківського оперного театру розпочнеться офіційна церемонія прощання.

Напередодні Кернеса відспівали в Благовіщенському соборі. На фасаді будівлі розмістили фото Кернеса з цитатою "Любити Харків - працювати для людей!".

Фото: Сьогодні

Будівлю оточили правоохоронці, в тому числі і поліція діалогу.

Фото: Сьогодні

Провести мера Харкова в останню путь прибудуть чиновники і депутати з інших регіонів.

До Харкова прилетять український бізнесмен Вадим Новинський, мільйонер і екс-нардеп Віталій Хомутиннік, а також мер столиці Віталій Кличко.

З Одеси на прощання чекають депутатів Одеської міськради від політсили "Довіряй справам" Дмитра Танцюру і Олега Етнаровіча. О 13:30 розпочнеться церемонія поховання на 2-му кладовищі.

Де поховають Кернеса

Кернеса поховають поруч з Алеєю загиблих воїнів часів Другої світової війни. Раніше тут поховали застреленого під час полювання депутата Євгена Кушнарьова.

Як відомо, 61-річний Кернес був мером Харкова з 2010 року. У 2020 році він знову виграв вибори, набравши в першому турі 60,34%.

Відомий спортсмен, а нині боєць спецпідрозділу СБУ Стаховський назвав головну перевагу росіян і що цьому протиставити

субота, 4 травень 2024, 4:15

Легенда тенісу в Україні Сергій Стаховський служить у лавах СБУ з 2023 року. Бувши на різних ділянках фронту та аналізуючи ситуацію, він сказав, у чому Росія переважає Україну. Про це він розповів в інтерв'ю "РБК-Україна", передають Патріоти України. З...

Депортації бути? У Чехії зробили заяву щодо українців призовного віку, які ухиляються від мобілізації

субота, 4 травень 2024, 3:25

Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський заявив, що його країна не підтримує позицію тих українських чоловіків, які намагаються уникнути мобілізації виїздом за кордон. Водночас визнав, що механізми держави обмеженні в питанні депортації таких люде...