Могли зірвати поставку військової техніки на фронт: У Харкові співробітники "Укрзалізниці" розкрадали нові рейки

Двое посадовців регіональної філії АТ "Укрзалізниця" масово розкрадали нові залізничні рейки, якими мали б екстрено використовувати для заміни зруйнованих колій у прифронтових районах області. За даними слідства, до організації схеми причетні керівник одного зі структурних підрозділів регіональної філії держпідприємства та його заступник. У травні 2022 року вони використовували для ремонту пошкоджених унаслідок російських обстрілів залізничних колій старі рейки, які вичерпали ресурс експлуатації, передають Патріоти України.

"Застарілі комплектуючі отримували через "списання" їх як металобрухт, що нібито використовується для виготовлення протитанкових "їжаків". При цьому насправді жодних інженерних загороджень фігуранти не робили. Натомість нові рейки з державного резерву вони застосовували для виконання "індивідуальних" комерційних замовлень, які офіційно не оформлювали, а "розрахунок" отримували готівкою. Для приховування злочину зловмисники навіть видаляли маркування з нових комплектуючих, щоб унеможливити їх ідентифікацію", - повідомив речник УСБУ Харківщини Владислав Абдула.

Посадовці отримали від комерсантів 1,2 млн грн за нові рейки. Незаконна діяльність могла призвести до порушення логістичних шляхів Сил оборони на східному фронті, а також зірвати поставки військової техніки на фронт.

Обом фігурантам повідомлено про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України: ч. 5 ст. 191 (розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинена в особливо великих розмірах, за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану); - ч. 1 ст. 366 (службове підроблення); ч. 4 ст. 368 (одержання службовою особою неправомірної вигоди, вчинене в особливо великому розмірі). Підозрювані знаходяться під вартою, їм загрожує до 12 років тюрми.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...