У Харкові вирішили "деколонізувати" Єсеніна, але з першої спроби не вийшло (фото)

На стіні будинку №1 по вулиці Єсєніна з'явився новий мурал. Раніше тут був зображений Сергій Єсєнін та цитати з його вірша "Я обманювати себе не стану...". Активісти руху "Деколонізація. Україна" зафарбували його, передають Патріоти України.

Новий мурал створили художниці Діна Чмуж та Єлизавета Кричковська. На ньому зображені державні символи України, а також історичні будівлі Київської Русі, козаки, бандура і козацький човен — чайка.

Нова концепція сподобалася не всім. 22 серпня на стіні, де вже був нанесений ескіз до нового муралу, невідомий написав чорною фарбою цитату з вірша Сергія Єсєніна. Це на деякий час затримало роботу над картиною, бо ескіз довелося наносити заново.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...