У Харкові затримали поліцейського, що шпигував для Росії (фото, відео)

За даними української спецслужби, копа завербували, коли він перебував у російському Бєлгороді.

9 квітня Служба безпеки України затримала співробітника ГУ Нацполіції в Харківській області за підозрою в шпигунстві для Генштабу Збройних сил Росії. Він, використовуючи службове становище, збирав і передавав російському куратору секретну інформацію, яка циркулює в Міністерстві внутрішніх справ і Національній поліції, передають Патріоти України із посиланням на прес-службу СБУ.

За даними української спецслужби, поліцейського завербували, коли він перебував у російському Бєлгороді. Кадровий російський офіцер скористався тим, що український правоохоронець лояльно ставиться до політики влади РФ.

"Також з'ясовано, що цей російський військовий розвідник перебував на тимчасово окупованих територіях Луганської і Донецької областей у складі оперативних груп ГУ ГШ ЗС РФ й активно формував агентурні мережі з громадян України для виконання ними різного роду розвідувально-підривних завдань проти нашої держави", – зазначив на брифінгу представник Департаменту контррозвідки СБУ Володимир Настюк.

Встановлено, що затриманий зустрічався зі своїм куратором на території Білгородської області та передавав йому секретну інформацію. Свої поїздки українець обґрунтовував колегам тим, що нібито їздить у гості до родичів.

Настюк уточнив, що інформація стосувалася військових підрозділів і силових структур, які дислоковані в Харківській області та задіяні в операції Об'єднаних сил на Донбасі. Також поліцейський надавав відомості про укомплектування частин служби охорони порядку і мобілізаційні плани спецформувань поліції.

"Йдеться про інформацію з грифом "Секретно" і "Для службового користування", – наголосив прес-секретар СБУ.

Під час обшуку житла шпигуна були виявлені магнітні носії інформації з грифом обмеженого доступу. На комп'ютері поліцейського знайшли файли, які свідчать про збір відомостей про патріотичних жителів Харківської області.

Одну з таких "добірок" шпигун назвав "Нацисти та їхні посібники в м. Харків". У ній були перераховані особисті відомості про близько 500 жителів, їхні адреси та сторінки в соцмережах.

"Тут є повні установчі дані, ідентифікатори зв'язку, адреси проживання, сторінки в соцмережах щодо понад п'ятисот українських громадян. Це й активісти громадських політичних об'єднань, волонтерських рухів, добровольці Національної гвардії, учасники АТО й інші", – додав представник СБУ.

"Про ідейну основу протиправної діяльності поліцейського свідчить також значна кількість виявлених матеріалів антиукраїнського змісту, пропаганди "Новоросії", "Харківської Народної республіки" й ідей "русского міра", – йдеться в повідомленні прес-служби.

Затриманому оголошено підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК ("Державна зрада").

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...