У Хмельницькому матір засудили, бо дитина... захворіла на гострий бронхіт

У Хмельницькому матір малолітньої дитини отримала 850 грн штрафу, оскільки ухилилася від виконання батьківських обов’язків. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на дані судового реєстру.

За даними адмінпротоколу, жінці інкримінувався недогляд за своєю дитиною. Зокрема, вона допустила захворювання малолітнього сина, внаслідок чого хлопчика було доставлено до Хмельницької міської дитячої лікарні з діагнозом «гострий бронхіт». Це могло призвести до загрози життю і здоров’ю дитини, сказано у матеріалах справи.

У суді жінка провину не визнала. Наголосила: лікувала дитину, раніше зверталася до лікаря. Температуру у дитини не виявила, бо термометр був зламаний. Натомість суддя критично оцінила пояснення матері. На думку Феміди, це зайвий раз підтверджує неналежний догляд за дитиною.

В цілому, суд дійшов висновків: вина матері підтверджується сукупністю зібраних доказів, а саме: протоколом про адміністративне правопорушення; рапортом згідно з яким дитина з ознаками бронхіту та високою температурою була виявлена працівниками Розсошанської тергромади разом з працівниками поліції; письмовими поясненнями матері ; фотознімками; випискою із медичної карти стаціонарного хворої дитини.

Окрім штрафу, жінка заплатить 605,6 грн судового збору. Як відомо, стаття 184 Кодексу про адміністративні правопорушення, за якою судили жінку, передбачає покарання у вигляді штрафу від 850 грн до 5,1 тис. грн.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

Музичний фестиваль "Рандеву" в Юр Малі: Вєрка Сердючка зі сцени звернулася до Алли Пугачової (відео)

субота, 27 липень 2024, 18:00

26 липня, стартував щорічний музичний фестиваль "Рандеву" в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Не секрет, що на захід вона запросила і українських виконавців, зокрема, Настю Каменських, Макса Барських, ALEKSEEV та Вєрку Сердюч...