"У християнстві існує легенда": На Закарпатті знищують фантастично красиве поле маків через... наркоманів (фото)

На Закарпатті місцева влада взялася за знищення поля маків, яке вже стало новим туристичним об'єктом. Про це повідомляє видання KarpatNews.in.ua, передають Патріоти України.

Місцева влада дала розпорядження скосити поле маків, через те, що, на їх думку, мак володіє наркотичними властивостями. На території поля уже почали працювати трактори.

Багато місцевих жителів обурені таким безглуздим рішенням влади, адже поле стало визначною пам'яткою Закарпаття.

Про те, що мак не наркотичний, каже і проректор Ужгородського університету Федір Шандор.

Фото: Маки (karpatnews.in.ua)

"Поля поблизу села Оріховиця Ужгородського району вкрилися цвітом дикого маку (мак сумнівний). Милуватися незвичайним цвітінням приїжджають туристи і гості з різних куточків регіону. Поспішайте і отримуйте задоволення! В християнстві існує легенда, що в тому місці, куди капала кров розіп'ятого на хресті Ісуса Христа, виростали квіти червоного маку", - розповідає він.

"Якщо запрацює певний механізм": Німеччина і Польща відповіли, чи повертатимуть українських військовозобов'язаних

вівторок, 14 травень 2024, 4:15

Німеччина та Польща висловили готовність сприяти поверненню українських військовозобов'язаних відповідного віку, які перебувають на їхній території. Про це розповів член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олексан...

Українські біженці можуть отримати гроші на оренду житла в Польщі: Що варто знати

вівторок, 14 травень 2024, 3:25

Біженці з України, які перебувають у Польщі, можуть претендувати на участь у програмі "Крок Додому", яка спрощує процес оренди житла. Однак для участі в цій програмі необхідно відповідати певним критеріям. Про це повідомили на сайті Польського консульт...