У кінці грудня українці постраждають від магнітних бур: Коли вони будуть і як вберегтися

Магнітні бурі наприкінці грудня накриють Землю новою хвилею метеоударів. Сплески сонячної активності різного ступеня інтенсивності триватимуть три дні. У цей період люди можуть відчувати безпричинну втому аж до апатії, агресивність і дратівливість, напади головного болю, передають Патріоти України.

Що таке магнітна буря

Магнітною, або геомагнітною бурею прийнято називати обурення магнітного поля планети, яке може тривати усього кілька годин, а може і кілька днів. Подібні сплески геомагнітної активності викликають обурені потоки сонячного вітру, які стають наслідком активності Сонця. Цей вплив може викликати збої в роботі техніки і впливати на все живе на Землі, в тому числі і на людей.

Дати найближчих магнітних бур

За інформацією вчених з Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця, найближчий такий сплеск відбудеться 26 та 29 грудня, тоді варто чекати досить сильного магнітного шторму, а 28 грудня українці будуть підвержені бурі низької інтенсивності.

Хто схильний і як захиститися

Магнітні бурі передусім впливають на метеочутливих людей, а також тих, хто страждає хронічними недугами, серцево-судинними захворюваннями, гіпертоніків, психічно нестабільних людей.

Медики радять у такі дні не перевантажувати себе фізичною активністю і уникати стресів. Рекомендується утриматися від алкоголю, зловживання кави та інших збуджуючих напоїв, дотримуватися принципів здорового харчування і питного режиму.

Помер відомий український скульптор

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:30

Соцмережі вибухнули скорботними дописами, в яких українці згадують яким був майстер. Зокрема, трагічну звістку підтвердили у Facebook міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, Черкаська міська рада, а також донька митця Олеся Теліженко. Микола Теліжен...

Передвиборча програма звучить дуже спокусливо: У Байдена та Трампа з'явився несподіваний конкурент

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:05

За законами США, президентом країни може стати американець, якому вже виповнилося 35 років. Але ж висловлювати бажання стати президентом законом не забороняється. Про свої наміри очолити Сполучені Штати заявив Броуді Кеньйон зі штату Джорджія, якому не...