У Кличка збираються підняти вартість проїзду у громадському транспорті у декілька разів. Натомість киянам обіцяють покращити екологічність та замінити маршрутки великогабаритними засобами перевезення

Влада Києва планує підняти вартість проїзду майже в чотири рази – з 8 до 30 гривень. У КМДА пояснюють це заміною маршруток на тролейбуси з автономним ходом, а також розвитком екологічно чистого транспорту.

Про це розповів директор департаменту транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації Руслан Кандибор в інтерв’ю “Радіо Київ – 98 FM”.

За його словами, вже незабаром місцева влада може серйозно підвищити ціни на проїзд у громадському транспорті. Він заявляє, що це зумовлено бажанням КМДА замінити маршрутки на тролейбуси з автономним ходом.

На думку чиновника, потрібно спочатку підняти тариф з 8 до 30 грн, а потім уже починати наводити транспорт у належний стан – замінювати всі приватні маршрути на комунальний транспорт.

При цьому, як вважає Кандибор, акцент потрібно зробити на тролейбусах з автономним ходом, оскільки їх запуск не вимагає великих капіталовкладень щодо будівництва контактної мережі. До того ж завдяки розвитку мережі тролейбусів у Києві покращиться екологія.

“Потрібно з’єднати тролейбусом лівий і правий берег Києва, де розрив між маршрутами становить 11 кілометрів. Цю відстань зможуть подолати тролейбуси, які проїжджають частину колії без проводів”, – зазначив посадовець.

Окрім того, директор департаменту транспортної інфраструктури КМДА переконаний, що завдяки таким нововведенням столиця стане набагато екологічніше. Також він не виключає тролейбусних маршрутів до Ірпіня, Бучі та Броварів.

“Тролейбус під’їжджає до кінця контактної мережі, опускає пантограф, переїжджає на інший берег, піднімає пантограф і їде далі. За допомогою таких тролейбусів можна буде продовжити маршрути з Києва до Коцюбинського, Броварів, Бучі”, – резюмував Кандибор.

Слід зазначити, що ще в липні директор Департаменту транспорту та інфраструктури КМДА Руслан Кандибор заявляв, що вартість проїзду у транспорті Києва має становити близько 30 гривень, але зараз розглядається питання щодо безплатного користування. Водночас він тоді висловив переконання, що якщо різко зробити увесь громадський транспорт безплатним, то близько тисячі маршруток мають зійти з вулиць, натомість їх треба заповнити комунальним транспортом.

Мріяв збудувати нову "Мрію", але не мав роботи в Україні: Помер відомий вітчизняний авіаконструктор

неділя, 28 липень 2024, 0:32

Дмитро Ківа працював на заводі "Антонов" за всіх президентів України, окрім Володимира Зеленського. 25 липня на 82-му році життя помер відомий український авіаконструктор Дмитро Ківа, який пропрацював на авіаційному заводі "Антонов" 52 роки, передають ...

Ах, Одеса... В курортній Аркадії поряд з рестораном сталась масова бійка за участю військових, цивільних та поліції. Решта відпочиваючих з інтересом споглядала (відео)

субота, 27 липень 2024, 23:49

У одеській Аркадії група чоловіків билась просто перед місцевим рестораном, свідчать кадри з соцмереж. У бійці брали участь і цивільні, і люди у формі. . Увечері 27 липня біля прибережного ресторану в Одесі сталась масова бійка, у якій взяли участь ци...