У кращих скрепних традиціях: Три російськомовні жінки провернули корупційну аферу в Нью-Йорку на $874 000

Шахрайки підробляли документи та брали хабарі, і усе це - заради розкішного способу життя.

Жінки брали хабарі від тих, хто мав потребу у дешевому житлі. Фото: скріншот з відео.

Проти 71-річної Ганни Трейбіч, 66-річної Ірини Зельцер і 38-річної Карини Андріян з Коні-Айленда було висунуто звинувачення по 78 пунктам, включаючи змову, злодійство, фальсифікацію ділових записів і отримання комерційних хабарів, передають Патріоти України із посиланням на ABC 7.

У період з 2013 по 2019 рік підозрювані нібито змовилися про крадіжку і продаж права на придбання 18 квартир на загальну суму 5 мільйонів доларів в Luna Park Housing Corporation на Коні-Айленді. Отримані від хабарів гроші використовувалися для підтримки шикарного способу життя, який включав розкішні апартаменти у Флориді, десятки дизайнерських сумок, шуб і прикрас.
Житловий комплекс Luna Park Housing Corporation, що складається з п'яти будівель, працює за рахунок державних коштів за програмою доступного житла, яка забезпечує працюючим сім'ям недорогі студії, апартаменти з однією, двома і трьома спальнями. Відповідно, квартири в Luna Park продавалися за цінами, значно нижчими за ринкові, і тому користувалися високим попитом.
Більшість заявників на покупку житла в Luna Park проводять роки в листі очікування, але ті, хто знав потрібних людей і мав достатньо грошей, могли швидко дістатися до верхньої частини списку. Трейбіч і Зельцер були членами ради директорів Luna Park, а Андріян була офіс-менеджером комплексу, саме вона завідувала листами очікування заяв на квартири.
Для подачі заявки потенційним покупцям були потрібні різні документи, включно з підтвердженням доходу, а в деяких випадках - свідоцтва про народження та шлюб. В обмін на хабарі в розмірі від 10 000 до 120 000 доларів підозрювані підробляли ці документи, щоб міська влада гарантовано затвердила заяви.
Наприклад, Зельцер була звинувачена в отриманні 93 000 доларів хабара за допомогу людині в придбанні конкретної квартири, заявивши, що орендарем цієї квартири є її сестра. Щоб зробити це, Зельцер підробила свідоцтво про народження цієї людини, вказавши, що мати заявника звали Іда, а сам він мав єврейське коріння - точно так само, як орендар цієї квартири, який насправді не мав родинних зв'язків із заявником. Засідання суду у справі жінок відбудеться 28 травня, їм загрожує від 5 до 15 років в'язниці.

"Західні країни охопить хаос громадянської війни": Ілон Маск "спрогнозував", що чекає на Європу

середа, 24 квітень 2024, 12:39

Західні країни рано чи пізно захопить хаос громадянської війни. Про це заявив у соцмережі Х американський мільярдер Ілон Маск. Таким чином він відреагував на публікацію канадського професора Гада Саада, який спрогнозував конфлікт через міграційну політ...

Житель Прикарпаття захоплювався вагнерівцями і російськими "казаками", але далі втрутилась СБУ (фото)

середа, 24 квітень 2024, 12:27

В Івано-Франківську судитимуть антиукраїнського агітатора, який захоплювався вагнерівцями і російськими "казаками". Йому "світить" до 8 років в'язниці. Про це повідомили у Службі безпеки в Івано-Франківській області, передають Патріоти України. Інтерне...