У Криму критична ситуація в лікарнях через поранених російських окупантів - немає місць та медикаментів

У Білорусі та в окупованому українському Криму лікарні переповнені пораненими російськими окупантами. У медзакладах півострова не вистачає ліжко-місць і виник гострий дефіцит медикаментів, передають Патріоти України.

Якщо на півдні України українські війська розпочнуть контрнаступ, окупантам просто не буде куди звозити своїх поранених, які вже сьогодні помирають значно частіше, ніж ті, кого відвезли в Білорусь. Про це написав військовий експерт Олександр Коваленко.

Він нагадав, що на ранок 4 квітня загальні втрати окупантів сягнули 64 тисяч осіб. Тільки загиблими російська армія втратила близько 18,5 тисяч солдатів. Ще понад 45,5 тисяч отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Поранених зазвичай вивозять у Білорусь, прикордонні Білгородську, Ростовську та Курську області, а також в окупований РФ український Крим.

"Ситуація у Білорусі незмінна. Триває виведення з лікувальних закладів Білорусі транспортабельних поранених російських окупантів, важкі залишаються в Білорусі. Вивезення трупів із білоруських моргів проходить повільно, але йде. Продовжує зростати навантаження в лікувальні установи Білгородської, Ростовської та Курської областей. Очевидно, що цей напрямок найближчим часом може стати найбільш перевантаженим", – зазначив Коваленко.Поранених зазвичай вивозять у Білорусь, прикордонні Білгородську, Ростовську та Курську області, а також в окупований РФ український Крим.

"Ситуація у Білорусі незмінна. Триває виведення з лікувальних закладів Білорусі транспортабельних поранених російських окупантів, важкі залишаються в Білорусі. Вивезення трупів із білоруських моргів проходить повільно, але йде. Продовжує зростати навантаження в лікувальні установи Білгородської, Ростовської та Курської областей. Очевидно, що цей напрямок найближчим часом може стати найбільш перевантаженим", – зазначив Коваленко.

Однак найгірша ситуація – у лікарнях окупованого Криму. Її аналітик назвав "стабільно критичною". "Відзначається брак ліжко-місць, медикаментів тощо. Очевидно, що у разі контрнаступу на південний плацдарм, лікарні півострова Крим просто не зможуть впоратися з напливом поранених. Це призведе до зростання смертності серед поранених, яке і так у російських лікувальних закладах та на окупованому півострові вище за показники смертності, які були в Білорусі", – зазначив Коваленко.

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...