У Криму підводні археологи знайшли унікальний перстень на розкопках античного міста, котре поглинуло море

Директор Центру археологічних досліджень Віктор Вахонєєв розповів про наймасштабнішу експедицію до затопленого в Криму стародавнього міста Акрі. На офіційному сайті Севастопольського державного університету з'явилася інформація про те, що дослідники виявили на дні моря бронзовий перстень із зображенням богині кохання Венери і з дзеркалом на щитку, повідомляють Патріоти України.

Кримський археолог підкреслив, що експедиція була проведена завдяки співпраці відразу з декількома організаціями. Археологи проводили підводну роботу недалеко від оборонної стіни Акри, протяжність якої становить близько 150 метрів. У цих місцях «був закладений розкоп, дослідження якого проводилися за допомогою гідрожежектора». Саме тут археологам вдалося виявити унікальний перстень.
Також дослідники повідомили, що провели масштабні розкопки на поверхні. На площі близько 50 квадратних метрів вони досліджували будову, побудовану в другому столітті нашої ери і згорілу під час пожежі. Археолог наголосив, що зараз практично цілком древнє місто сховане під водою, і його вже можна вважати пам'ятником підводної археології. Незважаючи на те, що течіями розмиває споруди, їх ще можна дослідити і знайти щось цікаве.

Це варто знати" Які документи треба взяти з собою під час візиту в ТЦК - повний список

четвер, 25 квітень 2024, 14:47

Військовозобов'язаних громадян України зобов’язали з'явитися до Територіальних центрів комплектування й оновити облікові дані. Це стосується чоловіків призовного віку - від 18 до 60 років, передають Патріоти України. Для цього їм дається 60 діб із моме...

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно