У Криму знищують унікальне урочище

Біля кар'єрів видобутку піску знаходиться багато пам'яток історії та природний заповідник, повідомляють в Прокуратурі Криму.

Окупанти знищують унікальне городище

Видобуток піску для автодороги "Таврида" завдає шкоди урочищу "Артезіан". Біля кар'єрів знаходиться багато пам'яток історії та природний заповідник, повідомляють в Прокуратурі Криму, передають Патріоти України.

У відомстві зазначили, що на ділянці збереглися поселення бронзового століття, античні поселення і городища, залишки стародавніх середньовічних селищ, укріплень.

Також біля кар'єрів знаходиться унікальний водно-болотномий комплекс, де живуть тварини та рослини, які занесені в Червону книгу України і перебувають під захистом Конвенції про охорону природи в Європі (Бернська конвенція.

"Не зважаючи на заборону Бернської конвенції і негативне ставлення місцевого населення до проведення робіт на території урочища, триває зняття екскаваторами і бульдозерами родючого шару грунту і активне вилучення з нього піску", - пишуть в прокуратурі.

Станом на 2019 рік загальна площа кар'єрних ділянок склала 79,3 га.

Видобуток піску окупантами призведе до руйнування ландшафтів та забруднення водно-болотного комплексу і його фауни.

"Держава-окупант не в змозі забезпечити дбайливе і відповідальне ставлення до природного потенціалу Криму, а його злочинна діяльність із видобутку корисних копалин призводить до шкоди навколишньому середовищу, унікальній флорі та фауні півострова, культурній спадщині, а також населенню, яке проживає на цій території", – повідомили в прес-службі Прокуратури АРК.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

В Україні очікується зміна погоди на вихідних: Синоптики озвучили детальний прогноз

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:24

На вихідних в Україні нарешті відступлять заморозки й почне поступово теплішати. Так, в областях температура повітря в денні години зросте до +17+24 градусів, передають Патріоти України. Як свідчать дані Укргідрометцентру, у більшості областей очікуєт...