У Кривому Розі розікрали мільйон гривень на ремонті укриттів

У Кривому Розі начальницю відділу освіти виконкому однієї з райрад і ще п’ятьох осіб підозрюють у заволодінні мільйоном гривень, які, за даними слідства, призначалися для ремонту укриттів. Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора, передають Патріоти України.

За даними слідства, жінка розробила план заволодіння бюджетними коштами, виділеними на ремонт укриттів у навчальних закладах Кривого Рогу. «До злочинної схеми вона залучила директора дитячо-юнацької спортивної школи, бухгалтера відділу освіти виконкому та трьох підприємців», — повідомляє прокуратура.

Слідство стверджує, що підозрювані внесли завідомо неправдиві відомості до офіційних документів про вартість будівельних матеріалів. На підставі цих документів було перераховано кошти, за даними слідства, на користь підконтрольних підрядних підприємств.

Надалі гроші були розподілені між учасниками організованої групи, додали правоохоронці. «Своїми протиправними діями підозрювані спричинили істотну шкоду територіальній громаді - понад один мільйон гривень», — ідеться в повідомленні.

Усім підозрюваним обрано запобіжні заходи — тримання під вартою. Начальника та бухгалтера відділу освіти виконкому відсторонено від займаних посад. Їх підозрюють у заволодінні чужим майном шляхом зловживання особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах, і службовому підробленні у складі організованої групи за ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України.

Українцям змалювали найгірший сценарій відключень на зиму: Ось до чого готуватись

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 23:55

Росія не полишає надій зруйнувати українську енергосистему. Тож якщо внаслідок пошкодження підстанцій будь-якої з підконтрольних Україні атомних електростанцій взимку її буде відключено, населення матиме не більше 4 годин світла на добу. А у найгіршому...

Німеччина вводить жорсткі правила для біженців з України: Що варто знати

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 23:40

З 1 січня 2025 року біженцям у ФРН знижуватимуть розмір допомоги (Bürgergeld) на 30% протягом трьох місяців, якщо вони відхилять розумну пропозицію щодо працевлаштування. Про це повідомляє ntv із посиланням на джерела в уряді країни, пише Deutsche Well...