У Кривому Розі запасу води залишилось тільки на півтора місяця, - Вілкул

Голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул заявив, що через підрив російськими терористами Каховської ГЕС, у місті запасу води залишилось на півтора місяця. Це - за умови економного споживання. Про це він повідомив 8 червня під час свого брифінгу, передають Патріоти України.

"Сьогодні о 03.20 ночі рівень у Каховському водосховищі впав нижче за наш водозабір. І зараз уже знаходиться нижче за рівень 12,5 метрів, при нормі 16,8 метрів. Для нас це означає, що у наше водосховище Південне вже перестала надходити каховська вода. У самому водосховищі Південному, завдяки заздалегідь проведеним роботам, маємо запас при економному споживанні - наголошую при економному - на 1,5 місяця", - сказав він.

Вілкул повідомив, що для того, щоб Кривий Ріг був з водою, потрібно реалізувати низку важливих проєктів. За цей час нам необхідно реалізувати низку серйозних проєктів для того, щоб місто і далі було з водою. Сьогодні відбулася нарада під головуванням президента України Володимира Олександровича Зеленського, на якій я доповів ситуацію та шляхи вирішення. Ми будемо реалізовувати одночасно три проєкти. Один – спільно з Агентством відновлення та розвитку інфраструктури. Два – силами міста. Відповідальність величезна, часу дуже мало", - сказав він.

Олександр Вілкул додав, що у Кривому Розі "Кривбасводоканал" працює майже у штатному режимі, якість води контролюється фахівцями. Він закликав жителів міста економити воду.

Суд виніс вирок тренеру з Харківщини за згвалтування 11-річного хлопця: Шокуючі подробиці справи

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:44

15 квітня Городоцький районний суд Львівської області виніс вирок керівнику громадської організації “Десантно-спортивний навчально-тренувальний центр” у Чугуєві. Чоловіка визнали винним у розбещенні, сексуальному насильстві та зґвалтуванні 11-річного х...

Це може здивувати! Які професії значно підвищують ризик деменції - дослідження

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:30

Вчені дійшли висновку, що рутинна робота може сприяти погіршенню когнітивних здібностей і навіть стати передумовою розвитку деменції через невисокий рівень мозкової стимуляції під час професійної діяльності. Про результати дослідження пише CNN, переда...