У Києві 23-річний хлопець розвісив радянську символіку в школі (фото)

23-річному мешканцеві Києва загрожує ув’язнення за поширення радянської символіки на території однієї з гімназій у Дарницькому районі столиці. Про це повідомляє поліція Києва, передають Патріоти України.

Хлопець розвішав близько 20 радянських вимпелів (вузький довгий прапор – ред.) та прапорців на паркані біля навчального закладу. Правоохоронці виявили підозрілу символіку під час моніторингу соціальних мереж: «Виявили відеоролик, на якому група підлітків збирає з паркану гімназії у Дарницькому районі радянські прапорці та вимпели. На місце прибула слідчо-оперативна група, працівники ювенальної превенції та кримінальної поліції. Правоохоронці встановили свідків та учасників події, і з’ясували, що підлітки збирали радянські прапорці, які раніше залишили невідомі».

Поліціянти встановили особу, причетну до злочину. Ним виявився 23-річний місцевий мешканець, якого раніше притягали до кримінальної відповідальності за хуліганство.

Поки що поліції не вдалося з’ясувати мотиви такого вчинку. За словами хлопця, прапорці та вимпели він знайшов у «невідомому місці». Тож з ним проводять першочергові слідчі дії.

Наразі триває досудове розслідування. Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом поширення радянської символіки. Якщо вину хлопця доведуть, йому загрожує до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...