У Києві дружина начальника поліції отримала квартиру за 7 млн грн у подарунок від... "бабусі-мільйонерки"

Колишній керівник районної державної адміністрації Києва та начальник поліцейського відділення столичного Річкового порту незаконно придбали дороговартісні активи. Для приховування багатства вони записали покупки на своїх дружин. Про це повідомило Національне агентство із запобігання корупції 26 травня, передають Патріоти України.

Експерти проаналізували декларацію ексочільника райадміністрації столиці та помітили відмітку про отримання дружиною у власність двох приміщень нежитлового фонду вартістю понад 2,5 мільйона гривень.

Дружина чиновника також якимось чином примудрилася придбати автомобіль люкс-класу Mersedes-Benz за 3 мільйони гривень. Декларант запевняв, ніби все придбано за гроші, які були зароблені від 2020 до 2021 року. Але здобуті дані свідчать, що вони не мали коштів на придбання вказаного майна.

Ще однією власницею несподіваного багатства виявилася дружина начальника відділу поліції Річкового порту. У цьому випадку декларант не придумав нічого кращого, як збрехати про бабусю-мільйонерку, яка вирішила на старості років подарувати його дружині квартиру за 7 мільйонів гривень.

Проте проведений НАЗК моніторинг способу життя службовця встановив, що бабуся не могла мати таких коштів. Зібрані детективами матеріали відправлено до Слідчої антикорупційної прокуратури для вирішення питання про початок судового процесу з метою вилучення незаконно отриманого майна на користь України.

"Немає чим за газ та світ заплатити": Народний артист розповів, яку пенсію отримують легендарні українські співаки

середа, 24 квітень 2024, 19:41

Відомий співак, композитор та народний артист України Іван Попович заявив, що має пенсію 5 тис. грн в місяць. Також він розповів про тяжку долю багатьох українських зірок після завершення кар'єри, передають Патріоти України. Попович повідомив, що пенсі...

Накивала п'ятами чи спіймали? У Росії зникла ексдружина затриманого за хабарі заступника Шойгу

середа, 24 квітень 2024, 18:43

Родичі ексдружини затриманого за хабарі заступника міністра оборони РФ Тимура Іванова - Світлани Захарової - не можуть зв'язатися з нею. Згідно з непідтвердженими даними, 50-річна жінка, відома також під прізвищами Маніович та Іванова, могла бути затри...