У Києві утворився "гейзер" з окропу - пошкоджено автівки та асфальт (фото)

Сьогодні о 14:48 на проспекті Голосіївському, 3 через пошкодження трубопроводу з під землі на поверхню вирвалися величезні потоки брудного окропу. НП сталася навпроти Національної бібліотеки України імені Володимира Вернадського. На місці аварії працюють комунальники.

Відео надзвичайної пригоди опублікував Telegram-канал KIEVMAP. З відеоролика помітно, що стовп брудної води здіймався на висоту 7-10 метрів. У результаті надзвичайної події у кількох автомобілів вибиті вікна, а площу перед бібліотекою імені Вернадського залило брудом.

Стовп води зруйнував кілька автівок.
Площу перед бібліотекою імені Вернадського залило брудом.

У пресслужбі Київської міської державної адміністрації повідомили, що аварію вже встигли локалізувати.

"Вода в трубопроводі перебувала під тиском, через що в результаті пориву утворився струмінь і відбувся провал асфальту. Пошкодження виявлене під час гідравлічних випробувань тепломереж у зоні обслуговування ТЕЦ-5", – розповіли в пресслужбі.

Як зазначили в КМДА, аварійна бригада комунального підприємства "Київтеплоенерго" оперативно перекрила подачу теплоносія і розпочала ремонтні роботи. Пошкоджений трубопровід експлуатується з 1978 року (43 роки).

Аварія сталася біля бібліотеки Вернадського

Як повідомл

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...