У Києві масштабне забруднення акваторії озера нафтопродуктами. Прокуратура порушила кримінальну справу (фото, відео)

У київську водойму зливають нафтопродукти. Йдеться про озеро Кирилівське в Оболонському районі столиці. Про це повідомили на сторінці Facebook "Почайна", передають Патріоти України.

Що відомо

Зазначається, що викид нафтопродуктів стався 23 листопада.

Даний факт передано для розслідування в рамках кримінального провадження 4202110205000092 за ст. 242 Кримінального кодексу України ("Порушення правил охорони вод) в Оболонську окружну прокуратуру міста Києва.

Завдяки небайдужим мешканцям району було розпочато кримінальне провадження. Заяву в поліцію подала Аннабелла Моріна. "Велике прохання: якщо ви бачите, що якась автозаправка, автомийка, що зливає в систему зливової каналізації відходи своєї діяльності або бачите скиди в озера, як вчора в Кирилівське, направляйте в прокуратуру матеріали з вимогою долучити до розслідування у зазначеному провадженні", - сказано в повідомленні на сторінці.

Для довідки

Зазначимо, що в Кирилівське озеро нафтопродукти потрапили через річку Сирець. Річка Сирець - історична і значуща. У всі віки це була притока Почайни, сьогодні вона впадає в одне з Почайнинських озер.

У місці впадання сирцю в Почайну в 50-тих роках минулого століття експедиція "Великий Київ" знайшла поселення трипільської культури (4 тис. до н. е.).

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...