"Це можна описати як загальний маразм": Юрист прокоментував з точки зору закону заборону на особистий транспорт у Києві

Заява мера Києва Віталія Кличка про можливе обмеження пересування по місту на особистому авто через погіршення епідемічної ситуації в столиці не є законною. Про це заявив юрист Дмитро Горлевий. За його словами, така заборона не передбачена жодним законом України, передають Патріоти України.

"Це можна описати як загальний маразм. Чим вони збираються доводити це рішення в правовому руслі, я не знаю", – говорить він. За словами юриста, обмежити пересування на авто можна тільки в двох випадках: "Подібна заборона може вводиться тільки при військовому стані або режимі надзвичайного стану".

А при поточній ситуації в країні, Горлевой вважає таке рішення нелогічним, і більше спрямованим на залякування місцевих жителів. "Це навіть нелогічно, тому що людина, пересуваючись на особистому автомобілі, менше контактує з іншими людьми і не може їх заразити. Можливо таким чином просто хочуть залякати людей, щоб вони сиділи вдома і серйозніше ставилися до карантину", – сказав юрист.

Джерело: Обозреватель

Провину заперечував: На Волині педагога засудили на три роки через ухилення від мобілізації

субота, 20 квітень 2024, 8:23

У Волинській області до 3 років позбавлення волі засудили колишнього вчителя, який категорично відмовився від мобілізації та просив суд виправдати його. Про це йдеться у вироку Ківерцівського районного суду Волинської області, передають Патріоти Укра...

Мобілізація в Україні триває: Стало відомо, які дані потраплять до оновленого реєстру призовників

субота, 20 квітень 2024, 7:26

Напередодні відбулось засідання Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, на якому було розглянуто три законопроєкти. Серед них - про реєстр військовозобов’язаних. Про це повідомила членкиня комітету Ірина Фріз (фракція "Європейська солідарніс...