У Києві на Подолі з'явився новий мурал - "Привид Києва" (фотофакт)

Мурал "Привид Києва" на Подолі у Києві / Фото Ліля Гончарук, Суспільне

До Дня авіації на Подолі в Києві відкрили новий мурал. Він присвячений Привиду Києва. У Києві на Подолі з'явився "Привид Києва"

Мурал з'явився за адресою Межигірська 3/7. Ідея виникла у команди благодійного фонду "Для моєї України".

У такий спосіб автори проєкту хотіли висловити вдячність пілотам, які боронять нашу землю, та назавжди увічнити пам'ять про них на стінах центрального району столиці.

Вони – пілоти 40-ї бригади тактичної авіації. Вони в перші дні повномасштабного вторгнення втримали Київ, зараз – боронять нашу країну, незалежність. Вони своїми залізними крилами закрили над нами і нашими дітьми небо. Вони – легенда, якій ми завдячуємо своїми життями,
– повідомили у фонді.

Реалізувати задум запросили талановитого та вже відомого художника-мураліста Андрія Ковтуна. Він зробив арт на основі фото, а для своєї роботи обрав фотографію одного із пілотів 40-ої бригади тактичної авіації, що ймовірно служить зараз в лавах Повітряних Сил.

На зображенні пілот – "Привид Києва" – в кабіні знаменитого літака Міг-29, що стоїть на озброєнні у наших ПС ЗСУ.

Зазначається, що мурал виконано з використанням атмосферостійкої фарби. Тому термін його перебування – щонайменше 10 років.

До слова, на створення стінопису витратили шість днів.

Також зазначається, що на відкритті муралу відбувся благодійний ярмарок. Вторговані кошти передадуть на реабілітацію дітей загиблих льотчиків.

Оце так! У Львові дружину військовозобов’язаного засудили до 3 років позбавлення волі за укладення фіктивного шлюбу

четвер, 25 квітень 2024, 6:30

У судовому реєстрі повідомляється, що суд у Львівській області визнав жінку-інваліда 3 групи винною у незаконному переправленні особи через державний кордон, передають Патріоти України. Як йдеться у матеріалах справи, жінка, будучи інвалідом 3 групи, в...

"Ти вбив і не отримав покарання?": Культовий актор Алек Болдуїн потрапив в черговий скандал через застрелену ним українку (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 6:24

Відомий актор Алек Болдуїн, якому нещодавно ще раз пред'явили звинувачення за вбивство українки Галини Гатчінс під час зйомок вестерну "Іржа", потрапив знову у скандал. Про це повідомляє видання Metro. . Виявилося, що днями у одній з кав'ярень до ньог...