У Києві не так вже й погано: Синоптик розповів, де в Україні найчистіше повітря

Традиційно найбільш забрудненими є промислові міста - Маріуполь, Кривий Ріг, Дніпро.

Незважаючи на спекотне літо, що сприяє накопиченню забруднень в атмосфері міст, в Україні є чимало місць, які можуть похвалитися досить чистим повітрям. Про це розповів директор Українського гідрометцентру Микола Кульбіда, передають Патріоти України.

«Найчистіше (повітря) там, де немає промислових об'єктів. Якщо говорити по областям, то це може бути Сумщина, Чернігівщина, Житомирщина, Рівненщина, Волинь, Закарпаття та деякі інші регіони», - уточнив синоптик.
Що стосується Києва, то зараз спостерігається незначне перевищення норм по двоокису вуглецю, двоокису азоту і по формальдегіду. «Це абсолютно не критично, тому що якщо брати тривалі спекотні періоди, коли в Києві довго не буває опадів, то ситуація може бути гірше в 10 разів», - уточнив Кульбіда.
Що стосується регіонів з найбруднішим повітрям, то до цієї категорії Кульбіда відносить промислові центри. «Традиційно найбільш забрудненими є промислові міста Маріуполь, Кривий Ріг, Дніпро. Але рівень забрудненості там також змінюється, і змінюється кожен день», - підсумував директор Українського гідрометцентру.
Джерело: УНН

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...