У Києві перехожий тікав від дикого лося. Сохатий розгулював поряд зі станцією метро

Дикий лось (Фото: Скріншот з відео\Telegram)

Біля столичної станції метро Житомирська чоловік наштовхнувся на дикого лося, який прогулювався уздовж лісових насаджень.

Відео зустрічі було опубліковано в закритій телеграм-спільноті @hueviy.kiev, але дуже швидко просочилось на YouTube.

Не дивлячись на спокій тварини, чоловік все ж був стурбований неочікуваною зустріччю. «Він на мене йде. Страшно. Що робити в таких ситуаціях? Він агресивний?» — чути закадровий голос героя.

Як бачимо, тварина мінімально зацікавлена у спілкуванні і просто спокійно гуляє немощеною дорогою.

Швидка урбанізація Києва призвела до того, що все більше диких мешканців лісу зустрічається на вулицях міста. Зоозахисники з руху UAnimals радять в таких ситуаціях не лякати прибульців, тримати відстань та подзвонити у місцеву службу порятунку тварин або до Держслужби надзвичайних ситуацій.

Фото: Скріншот з камер спостереження

«Прослідкуйте за твариною. З великою вірогідністю тварина сама повернеться у середовище існування і найкращим буде уникнення контакту з людьми», — радять зоозахисники.


Більшість українських біженців готові повернутися з-за кордону: Опитування показало, за яких умов

четвер, 2 травень 2024, 15:56

Більшість українців все ще планують повернутися до України (26% точно та 26% скоріше). З них 61% планує це зробити після війни, передають Патріоти України. з посиланням на дані опитуванняInfo Sapiens. Остаточне закінчення війни / припинення бойових ді...

Як підтвердити право на відстрочку через інвалідність дружини - роз’яснення юриста

четвер, 2 травень 2024, 14:56

Чоловіки, які мають дружину з інвалідністю III групи, можуть отримати відстрочку від мобілізації. Про те, як підтвердити це право, розповіла юристка Галина Токмач, передають Патріоти України. Правозахисниця пояснила, що мобілізаційним законом, який наб...